Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Danie na miły wieczór... Dlatego ozdobione płatkami róż:) Dlatego niecodziennie kapary w połączeniu z wędzonym serem i wędzoną szynką. Podkreślam tak mocno, że to muszą być wędzone rzeczy, bo kapary mają swój intensywny smak, więc aby te dwa produkty uzupełniały się, to wędzonka musi wzmocnić smak kaparów. Przed podaniem kaparów do potrawy należy je wymoczyć w zimnej wodzie około 15 minut lub kilka razy przelać wodą na sitku. W kuchni polskiej używamy kaparów do sałatek, dań ze śledzi, marynat rybnych i warzywnych, do dekorowania galaret oraz do pizzy, owoców morza i baraniny. Myślę, że spróbuję jeszcze poeksperymentować z tą śródziemnomorską przyprawą.
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Sztuka |
Ser pleśniowy
|
|
2 | Sztuki | ||
3 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
4 | Łyżki |
kapary
|
|
1 | Dekagram | ||
![]() |
|||
15 | Dekagramów |
Ser wędzony
|
|
15 | Dekagramów |
Szynka wędzona
|
|
0.5 | Szklanki |
śmietanka kremowa 30%
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |