Kokardki z twarożkiem i owocami

lubella

Klasyczny makaron na słodko można urozmaicić na różne sposoby. W tym przepisie mieszamy twarożek z jogurtem i miodem, a dla jeszcze lepszego smaku dodajemy świeże owoce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
217
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Klasyczny makaron na słodko można urozmaicić na różne sposoby. W tym przepisie mieszamy twarożek z jogurtem i miodem, a dla jeszcze lepszego smaku dodajemy świeże owoce.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 pęcz. makaron lubella kokardki
150 g ser biały
80 jogurt naturalny
2 łyżka cukier
200 g owoców
Przygotowanie
Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Twaróg wraz z jogurtem i cukrem lub miodem wymieszaj na gładką masę (można użyć miksera).
Owoce dokładnie umyj i pokrój na dowolne kawałki.
Makaron wymieszaj z masą twarogową i dodaj owoce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
217
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.