Kokardki z twarogiem i konfiturą wiśniową
maspexdigital
Makaron z twarogiem, borówkami i konfiturą wiśniową, który wyśmienicie smakuje podany na ciepło.
1
0 / 0
Makaron z twarogiem, borówkami i konfiturą wiśniową, który wyśmienicie smakuje podany na ciepło.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella mini kokardki
4 łyżka konfitura wiśniowa łowicz
120 g ser typu włoskiego
100 g borówki
4 łyżka płatki migdałowe
1 łyżka miód
1 łyżeczka cytryna
1 pęcz. mięta do dekoracji
Przygotowanie
1
Makaron wymieszać z twarogiem, borówkami, miodem, sokiem z cytryny i podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi oraz dodatkowo z konfiturą wiśniową Łowicz.
2
Udekorować listkami mięty. Podawać na ciepło.