Kokardki z twarogiem i konfiturą wiśniową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Kokardki z twarogiem i konfiturą wiśniową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975411158.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron z twarogiem, borówkami i konfiturą wiśniową, który wyśmienicie smakuje podany na ciepło.
1
0 / 0
Makaron z twarogiem, borówkami i konfiturą wiśniową, który wyśmienicie smakuje podany na ciepło.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella mini kokardki
4 łyżka konfitura wiśniowa łowicz
120 g ser typu włoskiego
100 g borówki
4 łyżka płatki migdałowe
1 łyżka miód
1 łyżecz. cytryna
1 pęcz. mięta do dekoracji
Przygotowanie
1
Makaron wymieszać z twarogiem, borówkami, miodem, sokiem z cytryny i podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi oraz dodatkowo z konfiturą wiśniową Łowicz.
2
Udekorować listkami mięty. Podawać na ciepło.