Kokardki z tofu i warzywami

lubella
Kokardki z tofu i warzywami

0

0 / 0

Wegetariański obiad z marynowanym w sosie sojowym i miodzie tofu to prawdziwa gratka nie tylko dla osób na diecie bezmięsnej. Koniecznie wypróbuj pełnego warzyw dania z makaronem pełnoziarnistym i tofu.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

125 g makaron lubella pełne ziarno kokardki

1 opak. tofu

1 szt. marchewka

1 szt. cebula

0.50 szt. papryka czerwona

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka sos sojowy

1 łyżka miód

1 łyżka olej rzepakowy

0.30 łyżecz. papryka słodka mielona

0.30 łyżecz. papryka wędzona

0.30 łyżecz. ziele angielskie mielone

2 łyżecz. szczypiorek

1 łyżecz. sezam

Przygotowanie


1

Tofu pokroić w kostkę.

2

Sos sojowy wymieszać z miodem oraz przyprawami i zamarynować tofu przez 30 minut.

3

Na rozgrzanym oleju podsmażyć tofu. Kiedy się lekko zarumieni dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w drobne słupki marchewkę oraz paprykę i posiekany czosnek.

4

Smażyć chwilę, aby warzywa były al dente.

5

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/4 szklanki wody i przełożyć do warzyw z tofu.

6

Całość wymieszać, smażyć jeszcze przez 1 minutę, aby makaron wchłonął smak i aromat. Przed podaniem posypać sezamem oraz szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły