Kokardki z szynką
korniszon5
Przepis z serii: obiad w 20 minut:) danie szybkie i łatwe
Wartości odżywcze na porcję
Energia
288
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis z serii: obiad w 20 minut:) danie szybkie i łatwe
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
25 szt. makaron kokardki
4 szt. szynka wołowa gotowana
1 szt. cebula
200 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. koper ogrodowy
3 łyżka orzechy włoskie
2 łyżka olej
0.50 szkl. groszek zielony mrożony
Przygotowanie
Makaron ugotować w osolonej wodzie, 5 minut przed końcem gotowania wrzucić zielony groszek, odcedzić.
cebulę pokroić w piórka, plastry szynki w paski.
na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać szynkę i orzechy. Wszystko wymieszać, chwilę podsmażyć.
dodać śmietanę, pokropić sokiem z cytryny doprawić sola i pieprzem, udekorować koperkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
288
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.