Kokardki z szynką

korniszon5
Kokardki z szynką

0

0 / 0

Przepis z serii: obiad w 20 minut:) danie szybkie i łatwe

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

25 szt. makaron kokardki

4 szt. szynka wołowa gotowana

1 szt. cebula

0

200 śmietanka kremowa 30%

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. koper ogrodowy

3 łyżka orzechy włoskie

2 łyżka olej

0.50 szkl. groszek zielony mrożony

Przygotowanie


1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, 5 minut przed końcem gotowania wrzucić zielony groszek, odcedzić.

2

cebulę pokroić w piórka, plastry szynki w paski.

3

na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać szynkę i orzechy. Wszystko wymieszać, chwilę podsmażyć.

4

dodać śmietanę, pokropić sokiem z cytryny doprawić sola i pieprzem, udekorować koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

288

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły