Kokardki z szynką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
korniszon5
![Kokardki z szynką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7984-1702058026788.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis z serii: obiad w 20 minut:) danie szybkie i łatwe
0
0 / 0
Przepis z serii: obiad w 20 minut:) danie szybkie i łatwe
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
25 szt. makaron kokardki
4 szt. szynka wołowa gotowana
1 szt. cebula
0
200 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. koper ogrodowy
3 łyżka orzechy włoskie
2 łyżka olej
0.50 szkl. groszek zielony mrożony
Przygotowanie
1
Makaron ugotować w osolonej wodzie, 5 minut przed końcem gotowania wrzucić zielony groszek, odcedzić.
2
cebulę pokroić w piórka, plastry szynki w paski.
3
na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać szynkę i orzechy. Wszystko wymieszać, chwilę podsmażyć.
4
dodać śmietanę, pokropić sokiem z cytryny doprawić sola i pieprzem, udekorować koperkiem.