Kokardki z sosem pomidorowo-kukurydzianym

malg
Kokardki z sosem pomidorowo-kukurydzianym

0

0 / 0

Zmiksowana kukurydza to świetny pomysł na zagęszczenie i zwiększenie objętości sosu. Do tego ma fajny, łagodny smak i tę łagodność czuć w sosie.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 pusz. kukurydza konserwowa

1 szcz. sól, pieprz

0.50 szkl. oliwki czarne

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. cebula

4 szt. czosnek

1 szt. makaron kokardki

40 dek. mięso mielone

Przygotowanie


1

Miksuję w blenderze puszkę odsączonej kukurydzy, dodaję cały koncentrat i ¾ szklanki wody. Na patelni podsmażam mięso z cebulą, doprawiam solą, pieprzem i wyciskam czosnek.

2

Dodaję zmiksowaną kukurydzę z koncentratem, podsmażam kilka minut.

3

Na koniec dodaję pokrojone oliwki i zioła do smaku (np. bazylia).

4

Ugotowany al dente makaron wykładam na talerze.

5

Podaję z serem żółtym, posypane świeżą bazylią lub zieloną pietruszką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły