Kokardki z sosem grzybowo-śliwkowym
malg
Makaron z grzybowym sosem ze śliwkowa nutą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
621
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron z grzybowym sosem ze śliwkowa nutą.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietana 22%
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. śliwki suszone
1 szt. cebula
35 dag. makaron lubella kokardki
300 dag. grzyby leśne
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Grzyby myjemy, obgotowujemy około 20 minut i dusimy na maśle z cebulką.
Dodajemy pokrojone w paseczki śliwki, zalewamy śmietaną i dusimy około 10 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
621
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.