Kokardki z sosem grzybowo-śliwkowym

malg
Kokardki z sosem grzybowo-śliwkowym

0

0 / 0

Makaron z grzybowym sosem ze śliwkowa nutą.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 śmietana 22%

1 szcz. sól, pieprz

4 szt. śliwki suszone

1 szt. cebula

35 dek. makaron lubella kokardki

300 dek. grzyby leśne

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2

Grzyby myjemy, obgotowujemy około 20 minut i dusimy na maśle z cebulką.

3

Dodajemy pokrojone w paseczki śliwki, zalewamy śmietaną i dusimy około 10 minut.

4

Doprawiamy solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły