Kokardki z sosem grzybowo-śliwkowym

malg
Kokardki z sosem grzybowo-śliwkowym

0

0 / 0

Makaron z grzybowym sosem ze śliwkowa nutą.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 śmietana 22%

1 szczyp. sól, pieprz

4 szt. śliwki suszone

1 szt. cebula

35 dag. makaron lubella kokardki

300 dag. grzyby leśne

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2

Grzyby myjemy, obgotowujemy około 20 minut i dusimy na maśle z cebulką.

3

Dodajemy pokrojone w paseczki śliwki, zalewamy śmietaną i dusimy około 10 minut.

4

Doprawiamy solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

621

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

92

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły