Kokardki z sosem grzybowo-śliwkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Kokardki z sosem grzybowo-śliwkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5586-1702057858808.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron z grzybowym sosem ze śliwkowa nutą.
0
0 / 0
Makaron z grzybowym sosem ze śliwkowa nutą.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 śmietana 22%
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. śliwki suszone
1 szt. cebula
35 dag. makaron lubella kokardki
300 dag. grzyby leśne
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2
Grzyby myjemy, obgotowujemy około 20 minut i dusimy na maśle z cebulką.
3
Dodajemy pokrojone w paseczki śliwki, zalewamy śmietaną i dusimy około 10 minut.
4
Doprawiamy solą i pieprzem.