Kokardki z pesto, szpinakiem i kurczakiem

maspexdigital
Kokardki z pesto, szpinakiem i kurczakiem

0

0 / 0

Makaron z pesto, szpinakiem i kurczakiem to zawsze pyszny pomysł na obiad. Wystarczy niecała godzina, aby zajadac się pysznym obiadem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. pierś z kurczaka

2 łyżka olej rzepakowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. mielone ziele angielskie

1 szczyp. suszony czosnek

1 szczyp. czosnek niedźwiedzi

200 g makaron kokardki lubella

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w mniejszą kostkę, natrzeć przyprawami i odstawić na 30 minut.

2

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklani wody.

3

Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.

4

W międzyczasie na oleju podsmażyć mięso, pod koniec smażenia dodać szpinak. Całość wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

665

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

71

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły