Kokardki z pesto, szpinakiem i kurczakiem

maspexdigital
Kokardki z pesto, szpinakiem i kurczakiem

0

0 / 0

Makaron z pesto, szpinakiem i kurczakiem to zawsze pyszny pomysł na obiad. Wystarczy niecała godzina, aby zajadac się pysznym obiadem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. pierś z kurczaka

2 łyżka olej rzepakowy

1 szcz. sól

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. mielone ziele angielskie

1 szcz. suszony czosnek

1 szcz. czosnek niedźwiedzi

200 g makaron kokardki lubella

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w mniejszą kostkę, natrzeć przyprawami i odstawić na 30 minut.

2

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklani wody.

3

Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.

4

W międzyczasie na oleju podsmażyć mięso, pod koniec smażenia dodać szpinak. Całość wymieszać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły