Kokardki z pesto, szpinakiem i kurczakiem

maspexdigital

Makaron z pesto, szpinakiem i kurczakiem to zawsze pyszny pomysł na obiad. Wystarczy niecała godzina, aby zajadac się pysznym obiadem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
665
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron z pesto, szpinakiem i kurczakiem to zawsze pyszny pomysł na obiad. Wystarczy niecała godzina, aby zajadac się pysznym obiadem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. pierś z kurczaka
2 łyżka olej rzepakowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. mielone ziele angielskie
1 szczyp. suszony czosnek
1 szczyp. czosnek niedźwiedzi
200 g makaron kokardki lubella
Przygotowanie
Mięso pokroić w mniejszą kostkę, natrzeć przyprawami i odstawić na 30 minut.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklani wody.
Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.
W międzyczasie na oleju podsmażyć mięso, pod koniec smażenia dodać szpinak. Całość wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
665
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.