Kokardki z pesto, szpinakiem i kurczakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Kokardki z pesto, szpinakiem i kurczakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5194-1702057824030.jpeg&w=3840&q=75)
Makaron z pesto, szpinakiem i kurczakiem to zawsze pyszny pomysł na obiad. Wystarczy niecała godzina, aby zajadac się pysznym obiadem.
0
0 / 0
Makaron z pesto, szpinakiem i kurczakiem to zawsze pyszny pomysł na obiad. Wystarczy niecała godzina, aby zajadac się pysznym obiadem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. pierś z kurczaka
2 łyżka olej rzepakowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. mielone ziele angielskie
1 szczyp. suszony czosnek
1 szczyp. czosnek niedźwiedzi
200 g makaron kokardki lubella
Przygotowanie
Mięso pokroić w mniejszą kostkę, natrzeć przyprawami i odstawić na 30 minut.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklani wody.
Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.
W międzyczasie na oleju podsmażyć mięso, pod koniec smażenia dodać szpinak. Całość wymieszać.