Kokardki z pesto, szpinakiem i kurczakiem
maspexdigital
Makaron z pesto, szpinakiem i kurczakiem to zawsze pyszny pomysł na obiad. Wystarczy niecała godzina, aby zajadac się pysznym obiadem.
0
0 / 0
Makaron z pesto, szpinakiem i kurczakiem to zawsze pyszny pomysł na obiad. Wystarczy niecała godzina, aby zajadac się pysznym obiadem.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. pierś z kurczaka
2 łyżka olej rzepakowy
1 szcz. sól
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. mielone ziele angielskie
1 szcz. suszony czosnek
1 szcz. czosnek niedźwiedzi
200 g makaron kokardki lubella
Przygotowanie
Mięso pokroić w mniejszą kostkę, natrzeć przyprawami i odstawić na 30 minut.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/3 szklani wody.
Dodać pesto, odcedzoną wodę, wymieszać.
W międzyczasie na oleju podsmażyć mięso, pod koniec smażenia dodać szpinak. Całość wymieszać.