1

Składniki

200 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
1 Pęczek
rzodkiewka
1 Pęczek
cebula dymka
50 Gramów
Rzeżucha
100 Gramów
Kiełki słonecznika
1 Pęczek
koperek
4 Sztuki
jaja kurze całe

Sos

0.5 Sztuki
cytryna
2 Łyżki
oliwa z oliwek
150 Gramów
jogurt naturalny
50 Gramów
ser feta
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, po czym pozostawiamy do przestudzenia.
  2. Gotujemy jaja na twardo, obieramy i dzielimy na ćwiartki.
  3. Rzodkiewki oczyszczamy i przekrawamy w poprzek na pół.
  4. Cebulę kroimy w talarki, a szczypiorek i koperek drobno siekamy.
  5. Sos: Jogurt naturalny mieszamy z pokruszonym serem feta. Dolewamy odrobinę oliwy i soku z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Makaron przekładamy do dużej miski. Dodajemy rzodkiewkę, cebulę i jajka.
  7. Wrzucamy posiekany szczypiorek i koperek. Mieszamy z przygotowanym sosem.
  8. Sałatkę dekorujemy rzeżuchą i kiełkami słonecznika.

Podobne przepisy

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz

Wiosenna sałatka z kokardkami

Łatwy Do 40 min

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Kokardka otulona botwinką

Łatwy Do 1 godz

Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min

Pappardelle zapiekane ze szparagami

Łatwy Do 40 min

Różowy makaron z bobem

Łatwy Do 40 min

Spaghetti z pomidorami i szparagami

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!