Example thumb
1

Składniki

200 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
1 Pęczek
rzodkiewka
1 Pęczek
cebula dymka
50 Gramów
Rzeżucha
100 Gramów
Kiełki słonecznika
1 Pęczek
koperek
4 Sztuki
jaja kurze całe

Sos

0.5 Sztuki
cytryna
2 Łyżki
oliwa z oliwek
150 Gramów
jogurt naturalny
50 Gramów
ser feta
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, po czym pozostawiamy do przestudzenia.
  2. Gotujemy jaja na twardo, obieramy i dzielimy na ćwiartki.
  3. Rzodkiewki oczyszczamy i przekrawamy w poprzek na pół.
  4. Cebulę kroimy w talarki, a szczypiorek i koperek drobno siekamy.
  5. Sos: Jogurt naturalny mieszamy z pokruszonym serem feta. Dolewamy odrobinę oliwy i soku z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Makaron przekładamy do dużej miski. Dodajemy rzodkiewkę, cebulę i jajka. Wrzucamy posiekany szczypiorek i koperek. Mieszamy z przygotowanym sosem.
  7. Sałatkę dekorujemy rzeżuchą i kiełkami słonecznika.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!