Kokardki z mozzarellą

bartek
Kokardki z mozzarellą

1

0 / 0

Danie na romantyczną kolację – lekkie lecz syte, kokardki dodają frywolności… Świetnie smakuje podane z winem.

12

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 śmietanka kremowa 30%

1 szcz. oregano

1 szcz. bazylia

1 szcz. sól i świeżo mielony czarny pieprz

1 szt. cebula

1 szt. pomidor

1 szt. ser topiony

4 szt. ząbek czosnku

5 łyżka parmezan

3 łyżka oliwa

15 dek. mozzarella

0.50 szt. makaron kokardki lubella

Przygotowanie


1

Na patelni na oliwie podsmażyć pokrojone w drobną kostkę czosnek i cebulę, aż się zeszkli.

2

Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojony w kostkę pomidor bez skórki i dusimy około 5 minut.

3

Dodajemy śmietankę kremówkę i mieszając doprowadzamy do wrzenia.

4

Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy, żeby serek rozpuścił się w śmietanie.

5

Doprawiamy oregano i bazylią.

6

Mieszamy z makaronem ugotowanym al dente.

7

Przed podaniem posypujemy pokrojona w kostkę mozzarellą i oprószone parmezanem.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły