1

Składniki

250 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
pomidor
1 Sztuka
Ser topiony
4 Sztuki
ząbek czosnku
5 Łyżek
parmezan
3 Łyżki
oliwa
15 Dekagramów
mozzarella
0.5 Sztuki
ingridient
makaron kokardki Lubella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni na oliwie podsmażyć pokrojone w drobną kostkę czosnek i cebulę, aż się zeszkli.
  2. Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojony w kostkę pomidor bez skórki i dusimy około 5 minut.
  3. Dodajemy śmietankę kremówkę i mieszając doprowadzamy do wrzenia.
  4. Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy, żeby serek rozpuścił się w śmietanie.
  5. Doprawiamy oregano i bazylią.
  6. Mieszamy z makaronem ugotowanym al dente.
  7. Przed podaniem posypujemy pokrojona w kostkę mozzarellą i oprószone parmezanem.

Opis

Danie na romantyczną kolację – lekkie lecz syte, kokardki dodają frywolności… Świetnie smakuje podane z winem.

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Makaron z serem i pomidorami

Średni Do 1 godz
Makaron z serem i pomidorami

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Spaghetti alla pomarola

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti alla pomarola

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!