Example thumb
1

Składniki

250 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
pomidor
1 Sztuka
Ser topiony
4 Sztuki
ząbek czosnku
5 Łyżek
parmezan
3 Łyżki
oliwa
15 Dekagramów
mozzarella
0.5 Sztuki
ingridient
makaron kokardki Lubella
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelni na oliwie podsmażyć pokrojone w drobną kostkę czosnek i cebulę, aż się zeszkli.
  2. Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojony w kostkę pomidor bez skórki i dusimy około 5 minut.
  3. Dodajemy śmietankę kremówkę i mieszając doprowadzamy do wrzenia.
  4. Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy, żeby serek rozpuścił się w śmietanie.
  5. Doprawiamy oregano i bazylią.
  6. Mieszamy z makaronem ugotowanym al dente.
  7. Przed podaniem posypujemy pokrojona w kostkę mozzarellą i oprószone parmezanem.

Opis

Danie na romantyczną kolację – lekkie lecz syte, kokardki dodają frywolności… Świetnie smakuje podane z winem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!