Kokardki z mozzarellą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Kokardki z mozzarellą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976638723.jpeg&w=3840&q=75)
Danie na romantyczną kolację – lekkie lecz syte, kokardki dodają frywolności… Świetnie smakuje podane z winem.
1
0 / 0
Danie na romantyczną kolację – lekkie lecz syte, kokardki dodają frywolności… Świetnie smakuje podane z winem.
12
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. oregano
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 szt. cebula
1 szt. pomidor
1 szt. ser topiony
4 szt. ząbek czosnku
5 łyżka parmezan
3 łyżka oliwa
15 dag. mozzarella
0.50 szt. makaron kokardki lubella
Przygotowanie
Na patelni na oliwie podsmażyć pokrojone w drobną kostkę czosnek i cebulę, aż się zeszkli.
Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojony w kostkę pomidor bez skórki i dusimy około 5 minut.
Dodajemy śmietankę kremówkę i mieszając doprowadzamy do wrzenia.
Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy, żeby serek rozpuścił się w śmietanie.
Doprawiamy oregano i bazylią.
Mieszamy z makaronem ugotowanym al dente.
Przed podaniem posypujemy pokrojona w kostkę mozzarellą i oprószone parmezanem.