1

Składniki

250 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
pomidor
1 Sztuka
Ser topiony
4 Sztuki
ząbek czosnku
5 Łyżek
parmezan
3 Łyżki
oliwa
15 Dekagramów
mozzarella
0.5 Sztuki
ingridient
makaron kokardki Lubella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni na oliwie podsmażyć pokrojone w drobną kostkę czosnek i cebulę, aż się zeszkli.
  2. Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojony w kostkę pomidor bez skórki i dusimy około 5 minut.
  3. Dodajemy śmietankę kremówkę i mieszając doprowadzamy do wrzenia.
  4. Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy, żeby serek rozpuścił się w śmietanie.
  5. Doprawiamy oregano i bazylią.
  6. Mieszamy z makaronem ugotowanym al dente.
  7. Przed podaniem posypujemy pokrojona w kostkę mozzarellą i oprószone parmezanem.

Opis

Danie na romantyczną kolację – lekkie lecz syte, kokardki dodają frywolności… Świetnie smakuje podane z winem.

Podobne przepisy

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Łazanki z cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Zapiekanka makaronowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka makaronowa

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Wstążki z bobem i rukolą

Przepis
Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!