Kokardki z łososiem w kremowym sosie
lubella
Masz ochotę na makaron? Przygotuj domowe pesto i wykorzystaj je do doprawienia pysznego dania z kokardkami Lubella. Wystarczy podsmażyć łososia pokrojonego w kostkę, rozpuścić serek mascarpone i wymieszać składniki!
1
3.4 / 5
Masz ochotę na makaron? Przygotuj domowe pesto i wykorzystaj je do doprawienia pysznego dania z kokardkami Lubella. Wystarczy podsmażyć łososia pokrojonego w kostkę, rozpuścić serek mascarpone i wymieszać składniki!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella kokardki
300 g filet z łososia
30 g pestki dyni
250 g świeża bazylia
100 g parmezan
2 szt. ząbek czosnku
100 oliwa z oliwek
100 g serek mascarpone
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Łososia kroimy w kostkę.
Do miski malaksera wkładamy bazylię, parmezan, czosnek oraz pestki dyni i miksujemy powoli dolewając oliwę, aż powstanie gładka masa.
Na patelni podsmażamy pokrojonego łososia. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy 3 łyżki wody z gotowania makaronu oraz mascarpone.
Gdy serek się rozpuści, dodajemy pesto i całość mieszamy z makaronem.
Dekorujemy listkami bazylii.