Kokardki z łososiem w kremowym sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Kokardki z łososiem w kremowym sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976422310.jpeg&w=3840&q=75)
Masz ochotę na makaron? Przygotuj domowe pesto i wykorzystaj je do doprawienia pysznego dania z kokardkami Lubella. Wystarczy podsmażyć łososia pokrojonego w kostkę, rozpuścić serek mascarpone i wymieszać składniki!
1
3.4 / 5
Masz ochotę na makaron? Przygotuj domowe pesto i wykorzystaj je do doprawienia pysznego dania z kokardkami Lubella. Wystarczy podsmażyć łososia pokrojonego w kostkę, rozpuścić serek mascarpone i wymieszać składniki!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella kokardki
300 g filet z łososia
30 g pestki dyni
250 g świeża bazylia
100 g parmezan
2 szt. ząbek czosnku
100 oliwa z oliwek
100 g serek mascarpone
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Łososia kroimy w kostkę.
Do miski malaksera wkładamy bazylię, parmezan, czosnek oraz pestki dyni i miksujemy powoli dolewając oliwę, aż powstanie gładka masa.
Na patelni podsmażamy pokrojonego łososia. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy 3 łyżki wody z gotowania makaronu oraz mascarpone.
Gdy serek się rozpuści, dodajemy pesto i całość mieszamy z makaronem.
Dekorujemy listkami bazylii.