Kokardki z łososiem w kremowym sosie

lubella
Kokardki z łososiem w kremowym sosie

1

3.4 / 5

Masz ochotę na makaron? Przygotuj domowe pesto i wykorzystaj je do doprawienia pysznego dania z kokardkami Lubella. Wystarczy podsmażyć łososia pokrojonego w kostkę, rozpuścić serek mascarpone i wymieszać składniki!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella kokardki

300 g filet z łososia

30 g pestki dyni

250 g świeża bazylia

100 g parmezan

2 szt. ząbek czosnku

100 oliwa z oliwek

100 g serek mascarpone

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Łososia kroimy w kostkę.

3

Do miski malaksera wkładamy bazylię, parmezan, czosnek oraz pestki dyni i miksujemy powoli dolewając oliwę, aż powstanie gładka masa.

4

Na patelni podsmażamy pokrojonego łososia. Doprawiamy solą i pieprzem.

5

Dodajemy 3 łyżki wody z gotowania makaronu oraz mascarpone.

6

Gdy serek się rozpuści, dodajemy pesto i całość mieszamy z makaronem.

7

Dekorujemy listkami bazylii.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

984

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

77

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły