1
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
300 Gramów
Filet z łososia
30 Gramów
pestki dyni
250 Gramów
świeża bazylia
100 Gramów
parmezan
2 Sztuki
ząbek czosnku
100 Mililitrów
oliwa z oliwek
100 Gramów
serek mascarpone
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Łososia kroimy w kostkę.
  3. Do miski malaksera wkładamy bazylię, parmezan, czosnek oraz pestki dyni i miksujemy powoli dolewając oliwę, aż powstanie gładka masa.
  4. Na patelni podsmażamy pokrojonego łososia. Doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Dodajemy 3 łyżki wody z gotowania makaronu oraz mascarpone.
  6. Gdy serek się rozpuści, dodajemy pesto i całość mieszamy z makaronem.
  7. Dekorujemy listkami bazylii.

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa penne z rukolą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka makaronowa penne z rukolą

Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świderki z zielonymi warzywami w serowym sosie

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

Kokardka otulona botwinką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardka otulona botwinką

Wiosenna sałatka z kokardkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenna sałatka z kokardkami

Kokardki z nowalijkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z nowalijkami

Muszelki morskie z wędzonym łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki morskie z wędzonym łososiem

Sałatka z botwinką i serem feta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z botwinką i serem feta

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!