Example thumb
17

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
300 Gramów
Filet z łososia
30 Gramów
Pestki dyni
250 Gramów
świeża bazylia
100 Gramów
parmezan
2 Sztuki
ząbek czosnku
100 Mililitrów
oliwa z oliwek
100 Gramów
serek mascarpone
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do miski malaksera wkładamy bazylię, parmezan, czosnek oraz pestki dyni i miksujemy powoli dolewając oliwę, aż powstanie gładka masa.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę łososia. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 3 łyżki wody z gotowania makaronu oraz mascarpone. Gdy serek się rozpuści, dodajemy pesto i całość mieszamy z makaronem. Dekorujemy listkami bazylii.
  3. Zobacz przepis: https://www.youtube.com/watch?v=3gVBhLxzDVk

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!