Kokardki z łososiem i porem
bartek
Świeże składniki to sukces tego dania - makaron z łososiem to niebo na talerzu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2002
kcal
Białka
81
gram
Węglowodany
354
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świeże składniki to sukces tego dania - makaron z łososiem to niebo na talerzu.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. zioła prowansalskie
1 szczyp. sól, pieprz
200 g łosoś świeży
50 g parmezan
2 szt. por
3 łyżka sok z cytryny
3 łyżka oliwa
200 dag. makaron kokardki lubella
Przygotowanie
Rybę opłukać, posypać solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Pokroić na duże kawałki i smażyć na oliwie.
Pora pokroić w grube plastry, dodać do łososia i smażyć około 7 minut.
Dodać ugotowany makaron, podsmażyć wszystko razem, przyprawić pieprzem, solą i ziołami. Podawać z parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2002
kcal
Białka
81
gram
Węglowodany
354
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.