0

Składniki

1 Szczypta
zioła prowansalskie
1 Szczypta
sól, pieprz
200 Gramów
Łosoś świeży
50 Gramów
parmezan
2 Sztuki
por
3 Łyżki
sok z cytryny
3 Łyżki
oliwa
200 Dekagramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pora pokroić w grube plastry, dodać do łososia i smażyć około 7 minut.
  2. Dodać ugotowany makaron, podsmażyć wszystko razem, przyprawić pieprzem, solą i ziołami. Podawać z parmezanem.
  3. Rybę opłukać, posypać solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Pokroić na duże kawałki i smażyć na oliwie.

Opis

Świeże składniki to sukces tego dania!

Podobne przepisy

Kokardki z białą fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z białą fasolą

Spaghetti z pietruszkowym pesto

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z pietruszkowym pesto

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Tagliatelle z wieprzowymi klopsikami w sosie śmietanowo-poro...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tagliatelle z wieprzowymi klopsikami w sosie śmietanowo-porowym

Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!