Kokardki z łososiem i porem

bartek
Kokardki z łososiem i porem

0

0 / 0

Świeże składniki to sukces tego dania - makaron z łososiem to niebo na talerzu.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. zioła prowansalskie

1 szczyp. sól, pieprz

200 g łosoś świeży

50 g parmezan

2 szt. por

3 łyżka sok z cytryny

3 łyżka oliwa

200 dag. makaron kokardki lubella

Przygotowanie


1

Rybę opłukać, posypać solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Pokroić na duże kawałki i smażyć na oliwie.

2

Pora pokroić w grube plastry, dodać do łososia i smażyć około 7 minut.

3

Dodać ugotowany makaron, podsmażyć wszystko razem, przyprawić pieprzem, solą i ziołami. Podawać z parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2002

kcal

Białka

81

gram

Węglowodany

354

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły