Kokardki z łososiem i porem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Kokardki z łososiem i porem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976638362.jpeg&w=3840&q=75)
Świeże składniki to sukces tego dania - makaron z łososiem to niebo na talerzu.
0
0 / 0
Świeże składniki to sukces tego dania - makaron z łososiem to niebo na talerzu.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. zioła prowansalskie
1 szczyp. sól, pieprz
200 g łosoś świeży
50 g parmezan
2 szt. por
3 łyżka sok z cytryny
3 łyżka oliwa
200 dag. makaron kokardki lubella
Przygotowanie
1
Rybę opłukać, posypać solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Pokroić na duże kawałki i smażyć na oliwie.
2
Pora pokroić w grube plastry, dodać do łososia i smażyć około 7 minut.
3
Dodać ugotowany makaron, podsmażyć wszystko razem, przyprawić pieprzem, solą i ziołami. Podawać z parmezanem.