Kokardki z kurczakiem i papryką
monikap
Przepis jest bardzo prosty wystarczy pokroić papryki i dobrze przyprawić kurczaka do tego makaron jaki tylko chcemy danie jest szybkie, lekkie i kolorowe:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
289
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Przepis jest bardzo prosty wystarczy pokroić papryki i dobrze przyprawić kurczaka do tego makaron jaki tylko chcemy danie jest szybkie, lekkie i kolorowe:)
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. zioła prowansalskie
1 szczyp. tymianek
1 szczyp. papryka czerwona słodka
1 szczyp. ostra papryka w proszku
1 szczyp. przyprawa do kurczaka
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka zielona
1 szt. cebula
2 łyżka oliwa
25 dag. makaron kokardki
Przygotowanie
Filety umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę i przyprawić papryką, solą, pieprzem i ziołami.
Papryki umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w pióra.
Na patelni rozgrzewać oliwę. Zeszklić cebulkę, dodać kurczaka i smażyć na rumiano. Na drugiej patelni smażyć paprykę, ale nie za długo - papryka musi miękka, ale jędrna.
Kokardki ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Kurczaka połączyć z papryką, dodać makaron i wszystko razem wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
289
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.