Kokardki z kurczakiem i papryką

monikap
Kokardki z kurczakiem i papryką

1

0 / 0

Przepis jest bardzo prosty wystarczy pokroić papryki i dobrze przyprawić kurczaka do tego makaron jaki tylko chcemy danie jest szybkie, lekkie i kolorowe:)

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. zioła prowansalskie

1 szczyp. tymianek

1 szczyp. papryka czerwona słodka

1 szczyp. ostra papryka w proszku

1 szczyp. przyprawa do kurczaka

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. papryka zielona

1 szt. cebula

2 łyżka oliwa

25 dag. makaron kokardki

Przygotowanie


1

Filety umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę i przyprawić papryką, solą, pieprzem i ziołami.

2

Papryki umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w pióra.

3

Na patelni rozgrzewać oliwę. Zeszklić cebulkę, dodać kurczaka i smażyć na rumiano. Na drugiej patelni smażyć paprykę, ale nie za długo - papryka musi miękka, ale jędrna.

4

Kokardki ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Kurczaka połączyć z papryką, dodać makaron i wszystko razem wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

289

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły