Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Telefon i … informacja: będziemy u Ciebie za kwadrans! Spokojnie, to nie najazd kosmitów, tylko koleżanki w drodze na jakieś ważne spotkanie. Co zrobić na szybki poczęstunek – a jest akurat pora obiadu - kiedy w lodówce rozmraża się jedna mizerna pierś kurczaka, a w domu naprawdę pustka spożywcza? Polecam danie, które okazało się tak smaczne, jakbym co najmniej myślała nad nim godzinę;-))) Uratował mnie słoik marynowanej w pomarańczach cukinii, który dała mi mama, i który przewracał się w szafkach, bo nie bardzo było wiadomo, do czego go użyć. Cukinia w połączeniu z pomarańczami nabiera zdecydowanego smaku ostrej pomarańczy, a jako dodatek do aksamitnego kurczaka spisała się wręcz doskonale. W każdym razie zjadłam obiad w miłym towarzystwie, a zachwycone i najedzone koleżanki pojechały do swoich niecierpiących zwłoki spraw.
1 | Szczypta |
bazylia
|
|
1 | Szczypta |
Słodka papryka w proszku
|
|
1 | Szczypta |
oregano
|
|
1 | Szczypta |
przyprawa typu vegeta
|
|
1 | Szczypta |
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
|
|
1 | Szklanka |
śmietanka kremowa 30%
|
|
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
1 | Sztuka |
filet z kurczaka
|
|
4 | Sztuki |
ziele angielskie
|
|
2 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
0.5 | Puszki |
cukinia
|
|
0.5 | Szklanki |
oliwki czarne
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |