0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
200 Gramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
150 Gramów
Fasolka szparagowa mrożona
2 Łyżki
serek mascarpone
10 Dekagramów
boczek wędzony
0.5 Szklanki
Grzanki
0.5 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dodajemy mascarpone, makaron podajemy posypany rozkruszonymi grzankami.
  2. Dolewamy śmietanę.
  3. Makaron gotujemy z fasolką szparagową.
  4. Do boczku dodajemy makaron i fasolkę.
  5. Podsmażamy boczek.
  6. Na oliwie smażymy bułkę pokrojoną w drobną kostkę.

Opis

Jak się okazuje pomysłów na markaron są tysiące. Jeden z nich to prosty, niby klasyczny makaron z sosem śmietanowym i boczkiem, z dodatkiem zielonej fasoliki szparagowej i pomysłową posypką z rozkruszonych grzanek. eleganckim.

Podobne przepisy

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Zapiekany makaron z bakłażanami i bazylią

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekany makaron z bakłażanami i bazylią

Kartoflak z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kartoflak z boczkiem

Kokardki z białą fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z białą fasolą

Zapiekana makaronowa z brokułami i beszamelem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekana makaronowa z brokułami i beszamelem

Makaron muszelki z sosem serowym i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron muszelki z sosem serowym i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!