Kokardki z kruszonką i fasolką szparagową

mariola85
Kokardki z kruszonką i fasolką szparagową

0

0 / 0

Jak się okazuje pomysłów na markaron są tysiące. Jeden z nich to prosty, niby klasyczny makaron z sosem śmietanowym i boczkiem, z dodatkiem zielonej fasoliki szparagowej i pomysłową posypką z rozkruszonych grzanek. eleganckim.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

200 g makaron kokardki lubella

150 g fasolka szparagowa mrożona

2 łyżka serek mascarpone

10 dag. boczek wędzony

0.50 szkl. grzanki

0.50 szkl. śmietanka kremowa 30%

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy z fasolką szparagową.

2

Podsmażamy boczek.

3

Do boczku dodajemy makaron i fasolkę.

4

Na oliwie smażymy bułkę pokrojoną w drobną kostkę.

5

Dolewamy śmietanę.

6

Dodajemy mascarpone, makaron podajemy posypany rozkruszonymi grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1057

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

124

gram

Tłuszcze

47

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły