Kokardki z kruszonką i fasolką szparagową
mariola85
Jak się okazuje pomysłów na markaron są tysiące. Jeden z nich to prosty, niby klasyczny makaron z sosem śmietanowym i boczkiem, z dodatkiem zielonej fasoliki szparagowej i pomysłową posypką z rozkruszonych grzanek. eleganckim.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1057
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
124
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jak się okazuje pomysłów na markaron są tysiące. Jeden z nich to prosty, niby klasyczny makaron z sosem śmietanowym i boczkiem, z dodatkiem zielonej fasoliki szparagowej i pomysłową posypką z rozkruszonych grzanek. eleganckim.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
200 g makaron kokardki lubella
150 g fasolka szparagowa mrożona
2 łyżka serek mascarpone
10 dag. boczek wędzony
0.50 szkl. grzanki
0.50 szkl. śmietanka kremowa 30%
Przygotowanie
Makaron gotujemy z fasolką szparagową.
Podsmażamy boczek.
Do boczku dodajemy makaron i fasolkę.
Na oliwie smażymy bułkę pokrojoną w drobną kostkę.
Dolewamy śmietanę.
Dodajemy mascarpone, makaron podajemy posypany rozkruszonymi grzankami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1057
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
124
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.