0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
200 Gramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
150 Gramów
Fasolka szparagowa mrożona
2 Łyżki
serek mascarpone
10 Dekagramów
boczek wędzony
0.5 Szklanki
Grzanki
0.5 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dodajemy mascarpone, makaron podajemy posypany rozkruszonymi grzankami.
  2. Dolewamy śmietanę.
  3. Makaron gotujemy z fasolką szparagową.
  4. Do boczku dodajemy makaron i fasolkę.
  5. Podsmażamy boczek.
  6. Na oliwie smażymy bułkę pokrojoną w drobną kostkę.

Opis

Jak się okazuje pomysłów na markaron są tysiące. Jeden z nich to prosty, niby klasyczny makaron z sosem śmietanowym i boczkiem, z dodatkiem zielonej fasoliki szparagowej i pomysłową posypką z rozkruszonych grzanek. eleganckim.

Podobne przepisy

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min
Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Dorsz w sosie chrzanowym

Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Kaszotto z aromatycznymi pomidorami

Łatwy Do 40 min
Kaszotto z aromatycznymi pomidorami

Kokardki z białą fasolą

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z białą fasolą

Kolanka all'Amatriciana

Łatwy Do 40 min
Kolanka all'Amatriciana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!