0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
200 Gramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
150 Gramów
Fasolka szparagowa mrożona
2 Łyżki
serek mascarpone
10 Dekagramów
boczek wędzony
0.5 Szklanki
Grzanki
0.5 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dodajemy mascarpone, makaron podajemy posypany rozkruszonymi grzankami.
  2. Dolewamy śmietanę.
  3. Makaron gotujemy z fasolką szparagową.
  4. Do boczku dodajemy makaron i fasolkę.
  5. Podsmażamy boczek.
  6. Na oliwie smażymy bułkę pokrojoną w drobną kostkę.

Opis

Jak się okazuje pomysłów na markaron są tysiące. Jeden z nich to prosty, niby klasyczny makaron z sosem śmietanowym i boczkiem, z dodatkiem zielonej fasoliki szparagowej i pomysłową posypką z rozkruszonych grzanek. eleganckim.

Podobne przepisy

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min.

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Kokardki z białą fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Kolanka all'Amatriciana

Łatwy Do 40 min.

Makaron muszelki z sosem serowym i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min.

Makaron z bobem i chilli

Łatwy Do 40 min.

Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!