Kokardki z kruszonką i fasolką szparagową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Kokardki z kruszonką i fasolką szparagową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977523074.jpeg&w=3840&q=75)
Jak się okazuje pomysłów na markaron są tysiące. Jeden z nich to prosty, niby klasyczny makaron z sosem śmietanowym i boczkiem, z dodatkiem zielonej fasoliki szparagowej i pomysłową posypką z rozkruszonych grzanek. eleganckim.
0
0 / 0
Jak się okazuje pomysłów na markaron są tysiące. Jeden z nich to prosty, niby klasyczny makaron z sosem śmietanowym i boczkiem, z dodatkiem zielonej fasoliki szparagowej i pomysłową posypką z rozkruszonych grzanek. eleganckim.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
200 g makaron kokardki lubella
150 g fasolka szparagowa mrożona
2 łyżka serek mascarpone
10 dag. boczek wędzony
0.50 szkl. grzanki
0.50 szkl. śmietanka kremowa 30%
Przygotowanie
Makaron gotujemy z fasolką szparagową.
Podsmażamy boczek.
Do boczku dodajemy makaron i fasolkę.
Na oliwie smażymy bułkę pokrojoną w drobną kostkę.
Dolewamy śmietanę.
Dodajemy mascarpone, makaron podajemy posypany rozkruszonymi grzankami.