Kokardki z fenkułem i serem ricotta
m7
Kuchnia włoska nie od dziś jest lubiana przez Polaków.Będąc na wakacjach wew Włoszech, a dokładnie w Mediolanie miałam okazję spróbować tej właśnie potrawy:makaron, fenkuł, wspaniałe włoskie pomidory i ser ricotta.Polecam wszystkim !Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
746
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kuchnia włoska nie od dziś jest lubiana przez Polaków.Będąc na wakacjach wew Włoszech, a dokładnie w Mediolanie miałam okazję spróbować tej właśnie potrawy:makaron, fenkuł, wspaniałe włoskie pomidory i ser ricotta.Polecam wszystkim !Smacznego!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
75 białe wino
2 puszka pomidory
6 łyżecz. oliwa z oliwek extra vergine
4 łyżecz. ser biały
500 g makaron kokardki
200 g ser ricotta
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
2 szt. koper włoski
6 szt. kiełbaski
1 szt. cytryna
Przygotowanie
Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy. Dodaj cebulę, fenkuł i czosnek. Smaż przez ok. 10 min. Przełóż do oddzielnej miseczki.
Na pozostałej oliwie usmaż kiełbaski. Dodaj wino i smaż przez ok. 2 min, aż wino całkiem odparuje. Dodaj cebulę z fen kułem i czosnkiem, pomidory i skórkę z otartej cytryny. Smaż przez ok. 20 min.
Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź go i dodaj do pozostałych składników.
Posyp serem, do każdej porcji dodaj po łyżce sera ricotta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
746
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.