Kokardki z fenkułem i serem ricotta
m7
Kuchnia włoska nie od dziś jest lubiana przez Polaków.Będąc na wakacjach wew Włoszech, a dokładnie w Mediolanie miałam okazję spróbować tej właśnie potrawy:makaron, fenkuł, wspaniałe włoskie pomidory i ser ricotta.Polecam wszystkim !Smacznego!
0
0 / 0
Kuchnia włoska nie od dziś jest lubiana przez Polaków.Będąc na wakacjach wew Włoszech, a dokładnie w Mediolanie miałam okazję spróbować tej właśnie potrawy:makaron, fenkuł, wspaniałe włoskie pomidory i ser ricotta.Polecam wszystkim !Smacznego!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
75 białe wino
2 pusz. pomidory
6 łyżeczka oliwa z oliwek extra vergine
4 łyżeczka ser biały
500 g makaron kokardki
200 g ser ricotta
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
2 szt. koper włoski
6 szt. kiełbaski
1 szt. cytryna
Przygotowanie
Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy. Dodaj cebulę, fenkuł i czosnek. Smaż przez ok. 10 min. Przełóż do oddzielnej miseczki.
Na pozostałej oliwie usmaż kiełbaski. Dodaj wino i smaż przez ok. 2 min, aż wino całkiem odparuje. Dodaj cebulę z fen kułem i czosnkiem, pomidory i skórkę z otartej cytryny. Smaż przez ok. 20 min.
Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź go i dodaj do pozostałych składników.
Posyp serem, do każdej porcji dodaj po łyżce sera ricotta.