Kokardki z fenkułem i serem ricotta

m7
Kokardki  z fenkułem i serem ricotta

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kuchnia włoska nie od dziś jest lubiana przez Polaków.Będąc na wakacjach wew Włoszech, a dokładnie w Mediolanie miałam okazję spróbować tej właśnie potrawy:makaron, fenkuł, wspaniałe włoskie pomidory i ser ricotta.Polecam wszystkim !Smacznego!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

75 białe wino

2 puszka pomidory

6 łyżecz. oliwa z oliwek extra vergine

4 łyżecz. ser biały

500 g makaron kokardki

200 g ser ricotta

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

2 szt. koper włoski

6 szt. kiełbaski

1 szt. cytryna

Przygotowanie


Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy. Dodaj cebulę, fenkuł i czosnek. Smaż przez ok. 10 min. Przełóż do oddzielnej miseczki.

Na pozostałej oliwie usmaż kiełbaski. Dodaj wino i smaż przez ok. 2 min, aż wino całkiem odparuje. Dodaj cebulę z fen kułem i czosnkiem, pomidory i skórkę z otartej cytryny. Smaż przez ok. 20 min.

Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź go i dodaj do pozostałych składników.

Posyp serem, do każdej porcji dodaj po łyżce sera ricotta.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

746

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły