Kokardki z fenkułem i serem ricotta

m7
Kokardki  z fenkułem i serem ricotta

0

0 / 0

Kuchnia włoska nie od dziś jest lubiana przez Polaków.Będąc na wakacjach wew Włoszech, a dokładnie w Mediolanie miałam okazję spróbować tej właśnie potrawy:makaron, fenkuł, wspaniałe włoskie pomidory i ser ricotta.Polecam wszystkim !Smacznego!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

75 białe wino

2 pusz. pomidory

6 łyżeczka oliwa z oliwek extra vergine

4 łyżeczka ser biały

500 g makaron kokardki

200 g ser ricotta

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

2 szt. koper włoski

6 szt. kiełbaski

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oliwy. Dodaj cebulę, fenkuł i czosnek. Smaż przez ok. 10 min. Przełóż do oddzielnej miseczki.

2

Na pozostałej oliwie usmaż kiełbaski. Dodaj wino i smaż przez ok. 2 min, aż wino całkiem odparuje. Dodaj cebulę z fen kułem i czosnkiem, pomidory i skórkę z otartej cytryny. Smaż przez ok. 20 min.

3

Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź go i dodaj do pozostałych składników.

4

Posyp serem, do każdej porcji dodaj po łyżce sera ricotta.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły