Kokardki z boczkiem i serem

bartek
Kokardki z boczkiem i serem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Dla mnie to danie jest ponadczasowe. Danie jest proste, aby nie rzec - prostackie, ale je UWIELBIAM!

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól i świeżo mielony czarny pieprz

1 szt. makaron kokardki lubella

40 dag. boczek

20 dag. ser biały

Przygotowanie


Na patelni zesmażam pokrojony boczek.

W tym czasie gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu.

Makron po ugotowaniu odcedzam i wkładam na talerze. Na to rzucam kilka łyżek zesmażonego boczku i biały ser pokrojony w spore kawałki.

Całość solę i pieprzę do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

579

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły