2

Składniki

1 Szczypta
Sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 Sztuka
ingridient
makaron kokardki Lubella
40 Dekagramów
boczek
20 Dekagramów
ser biały
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni zesmażam pokrojony boczek.
  2. W tym czasie gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu.
  3. Makron po ugotowaniu odcedzam i wkładam na talerze. Na to rzucam kilka łyżek zesmażonego boczku i biały ser pokrojony w spore kawałki.
  4. Całość solę i pieprzę do smaku.

Opis

Dla mnie to danie jest ponadczasowe. Danie jest proste, aby nie rzec - prostackie, ale je UWIELBIAM!

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz

Kokardki na hiszpańską nutę

Łatwy Do 1 godz

Kokardki z białą fasolą

Łatwy Do 1 godz

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min

Makaron z bobem, boczkiem i suszonymi pomidorami

Łatwy Do 40 min

Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Łatwy Do 1 godz

Makaron z sosem pomidorowym i rozmarynem

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!