Kokardki z boczkiem i serem
bartek
Dla mnie to danie jest ponadczasowe. Danie jest proste, aby nie rzec - prostackie, ale je UWIELBIAM!
1
0 / 0
Dla mnie to danie jest ponadczasowe. Danie jest proste, aby nie rzec - prostackie, ale je UWIELBIAM!
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 szt. makaron kokardki lubella
40 dag. boczek
20 dag. ser biały
Przygotowanie
1
Na patelni zesmażam pokrojony boczek.
2
W tym czasie gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu.
3
Makron po ugotowaniu odcedzam i wkładam na talerze. Na to rzucam kilka łyżek zesmażonego boczku i biały ser pokrojony w spore kawałki.
4
Całość solę i pieprzę do smaku.