Kokardki z boczkiem i serem
bartek
Dla mnie to danie jest ponadczasowe. Danie jest proste, aby nie rzec - prostackie, ale je UWIELBIAM!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
579
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Dla mnie to danie jest ponadczasowe. Danie jest proste, aby nie rzec - prostackie, ale je UWIELBIAM!
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól i świeżo mielony czarny pieprz
1 szt. makaron kokardki lubella
40 dag. boczek
20 dag. ser biały
Przygotowanie
Na patelni zesmażam pokrojony boczek.
W tym czasie gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu.
Makron po ugotowaniu odcedzam i wkładam na talerze. Na to rzucam kilka łyżek zesmażonego boczku i biały ser pokrojony w spore kawałki.
Całość solę i pieprzę do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
579
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.