Kokardki z białą fasolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Kokardki z białą fasolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692515.jpeg&w=3840&q=75)
Biała fasola - źródło białka, substancji odżywczych oraz błonnika. Proponujemy szybki i bardzo prosty przepis na obiad - makaron typu kokardki z białą fasolą. Na przygotowanie dania wystarczy niecała godzina.
0
0 / 0
Biała fasola - źródło białka, substancji odżywczych oraz błonnika. Proponujemy szybki i bardzo prosty przepis na obiad - makaron typu kokardki z białą fasolą. Na przygotowanie dania wystarczy niecała godzina.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 puszka fasola biała konserwowa
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. musztarda
400 g makaron kokardki lubella
100 g sałata
0.50 szkl. oliwa
1 szt. czosnek
0.50 szt. sok z cytryny
1 łyżka miód
Przygotowanie
Główkę czosnku włożyć do piekarnika lub opiekacza na 30 minut, nagrzanego do 180 stopni.
W międzyczasie zrobić dressing do sałatki. Do soku ½ cytryny dodać 1 łyżeczkę musztardy, szczyptę soli, łyżkę stołową miodu, całość wymieszać, a następnie cały czas mieszając dolać ½ szklanki lekkiej oliwy.
Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
Na talerze wyłożyć sałatę, fasolę, makaron i upieczony czosnek, a następnie skropić suto dressingiem.