0

Składniki

1 Puszka
Fasola biała konserwowa
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżeczka
musztarda
400 Gramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
100 Gramów
sałata
0.5 Szklanki
oliwa
1 Sztuka
czosnek
0.5 Sztuki
sok z cytryny
1 Łyżka
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Główkę czosnku włożyć do piekarnika lub opiekacza na 30 minut, nagrzanego do 180 stopni.
  2. W międzyczasie zrobić dressing do sałatki. Do soku ½ cytryny dodać 1 łyżeczkę musztardy, szczyptę soli, łyżkę stołową miodu, całość wymieszać, a następnie cały czas mieszając dolać ½ szklanki lekkiej oliwy.
  3. Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.
  4. Na talerze wyłożyć sałatę, fasolę, makaron i upieczony czosnek, a następnie skropić suto dressingiem.

Opis

Szybki i prosty przepis na obiad

Podobne przepisy

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Karkówka z grilla

Przepis
Średni Do 1 godz
Karkówka z grilla

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka z curry i ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Miodowo-musztardowe udka z kurczaka z curry i ketchupem

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej ...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynowane nóżki z kurczaka w zalewie cytrynowo-ketchupowej z czosnkową nutą

Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z kurczakiem, granatem i sosem tysiąca wysp

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!