Kokardki z białą fasolą

goodfoodlover
Kokardki z białą fasolą

0

0 / 0

Biała fasola - źródło białka, substancji odżywczych oraz błonnika. Proponujemy szybki i bardzo prosty przepis na obiad - makaron typu kokardki z białą fasolą. Na przygotowanie dania wystarczy niecała godzina.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 pusz. fasola biała konserwowa

2 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka musztarda

400 g makaron kokardki lubella

100 g sałata

0.50 szkl. oliwa

1 szt. czosnek

0.50 szt. sok z cytryny

1 łyżka miód

Przygotowanie


1

Główkę czosnku włożyć do piekarnika lub opiekacza na 30 minut, nagrzanego do 180 stopni.

2

W międzyczasie zrobić dressing do sałatki. Do soku ½ cytryny dodać 1 łyżeczkę musztardy, szczyptę soli, łyżkę stołową miodu, całość wymieszać, a następnie cały czas mieszając dolać ½ szklanki lekkiej oliwy.

3

Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu.

4

Na talerze wyłożyć sałatę, fasolę, makaron i upieczony czosnek, a następnie skropić suto dressingiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły