1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól biała
200 Gramów
groszek zielony
400 Gramów
Makaron kokardki
0.6 Szklanki
Śmietana kremówka
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cukinia
2 Łyżki
masło śmietankowe
2 Łyżki
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cukinie i oskrobane marchewki kroimy w kostkę i osobno gotujemy - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min.
  2. Przelewamy zimną wodą, osączamy.
  3. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cukinię, marchewkę, groszek i smażymy, mieszając 1-2 min.
  4. Wlewamy śmietankę, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.
  5. Ugotowany al dente makaron wrzucamy do garnka, starannie mieszamy z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.
  6. Zdejmujemy z ognia, mieszamy z parmezanem, nakładamy na ogrzany talerz

Opis

Kokardki wiosenne

Podobne przepisy

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Makaron maślany z warzywami

Łatwy Do 40 min
Makaron maślany z warzywami

Makaron wiosenny

Średni Do 40 min
Makaron wiosenny

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Spaghetti primavera

Łatwy Do 40 min
Spaghetti primavera

Wstążki z kurczakiem w sosie grzybowym

Średni Do 1 godz
Wstążki z kurczakiem w sosie grzybowym

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!