Kokardki wiosenne
m7
Kokardki wiosenne
Wartości odżywcze na porcję
Energia
444
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Kokardki wiosenne
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól biała
200 g groszek zielony
400 g makaron kokardki
0.60 szkl. śmietana kremówka
2 szt. marchew
2 szt. cukinia
2 łyżka masło śmietankowe
2 łyżka parmezan
Przygotowanie
Cukinie i oskrobane marchewki kroimy w kostkę i osobno gotujemy - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min.
Przelewamy zimną wodą, osączamy.
Na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cukinię, marchewkę, groszek i smażymy, mieszając 1-2 min.
Wlewamy śmietankę, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.
Ugotowany al dente makaron wrzucamy do garnka, starannie mieszamy z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.
Zdejmujemy z ognia, mieszamy z parmezanem, nakładamy na ogrzany talerz
Wartości odżywcze na porcję
Energia
444
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.