Kokardki wiosenne
m7
Kokardki wiosenne
1
0 / 0
Kokardki wiosenne
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól biała
200 g groszek zielony
400 g makaron kokardki
0.60 szkl. śmietana kremówka
2 szt. marchew
2 szt. cukinia
2 łyżka masło śmietankowe
2 łyżka parmezan
Przygotowanie
1
Cukinie i oskrobane marchewki kroimy w kostkę i osobno gotujemy - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min.
2
Przelewamy zimną wodą, osączamy.
3
Na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cukinię, marchewkę, groszek i smażymy, mieszając 1-2 min.
4
Wlewamy śmietankę, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.
5
Ugotowany al dente makaron wrzucamy do garnka, starannie mieszamy z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.
6
Zdejmujemy z ognia, mieszamy z parmezanem, nakładamy na ogrzany talerz