Kokardki wiosenne

m7
Kokardki wiosenne

1

0 / 0

Kokardki wiosenne

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól biała

200 g groszek zielony

400 g makaron kokardki

0.60 szkl. śmietana kremówka

2 szt. marchew

2 szt. cukinia

2 łyżka masło śmietankowe

2 łyżka parmezan

Przygotowanie


1

Cukinie i oskrobane marchewki kroimy w kostkę i osobno gotujemy - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min.

2

Przelewamy zimną wodą, osączamy.

3

Na dużej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cukinię, marchewkę, groszek i smażymy, mieszając 1-2 min.

4

Wlewamy śmietankę, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.

5

Ugotowany al dente makaron wrzucamy do garnka, starannie mieszamy z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.

6

Zdejmujemy z ognia, mieszamy z parmezanem, nakładamy na ogrzany talerz

Wartości odżywcze na porcję


Energia

444

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły