Kokardki na hiszpańską nutę

goodfoodlover
Kokardki na hiszpańską nutę

4

0 / 0

Pragniesz poczuć smak Hiszpanii? Mamy dla Ciebie wyjątkowy przepis czerpiący garściami z Półwyspu Iberyjskiego. Poznaj "Kokardki na hiszpańską nutę", czyli makaron kokardki w sosie z pieczonych pomidorów z kiełbasą chorizo i parmezanem.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 pęcz. pomidorki koktajlowe

2 łyżecz. papryczki pepperoni

500 g makaron kokardki lubella

20 g kiełbasa chorizo

30 g parmezan

1 szt. cebula biała

Przygotowanie


1

Przygotuj produkty.

2

Pokrój drobno cebulę i zeszklij na rozgrzanej oliwie. Z połowy pomidorów zdejmij skórki po przelaniu wrzątkiem, pokrój i dodaj do cebuli wraz z plastrami chorizo. Dopraw solą i płatkami pepperoni.

3

Pozostałe pomidory wraz z gałązką nakłuj wykałaczką, skrop oliwą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na 15 do 20 minut. Pomidory przed włożeniem do piekarnika należy nakłuć wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękały.

4

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

5

Ugotowany makaron dodaj do powstałego sosu, dosyp parmezan i wymieszaj.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1038

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

183

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły