Kokardki francuskie

m7
Kokardki francuskie

0

0 / 0

Szybkie ciastka w uroczym kształcie. Idealne do gorącego kakao.

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


50 porcji

Składniki

0.30 szkl. cukier puder

1 szt. ciasto francuskie

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy cukrem pudrem. Wycinamy prostokąty 5x10 cm. Każdy kawałek skręcamy robiąc kokardkę. Gotowe pieczemy 20 min. w temp. 180 stopni C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

32

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły