1

Składniki

300 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini kokardki
3 Sztuki
Botwina (liście i korzeń)
150 Gramów
Roszponka
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżeczki
Suszony estragon
150 Gramów
Ser kozi, twarogowy
1 Sztuka
ząbek czosnku
50 Gramów
Pestki dyni
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Liście botwinki oddzielamy od korzeni. Korzenie oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą, doprawiamy solą i suszonym estragonem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż staną się miękkie.
  2. Jaja gotujemy na twardo. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Podsmażamy posiekany czosnek i drobno pokrojone liście botwinki. Ugotowany makaron łączymy z roszponką, pestkami dyni i serem kozim. Dodajemy pokrojone w cząstki jaja.
  3. Upieczone korzenie botwinki chwilę studzimy i dorzucamy do makaronu. Sałatkę doprawiamy solą, pieprzem i suszonym estragonem. Dekorujemy podsmażonymi liśćmi botwinki z czosnkiem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!