1

Składniki

300 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini kokardki
3 Sztuki
Botwina (liście i korzeń)
150 Gramów
Roszponka
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżeczki
Suszony estragon
150 Gramów
Ser kozi, twarogowy
1 Sztuka
ząbek czosnku
50 Gramów
pestki dyni
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Liście botwinki oddzielamy od korzeni. Korzenie oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy oliwą, doprawiamy solą i suszonym estragonem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż staną się miękkie.
  2. Jaja gotujemy na twardo. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Podsmażamy posiekany czosnek i drobno pokrojone liście botwinki. Ugotowany makaron łączymy z roszponką, pestkami dyni i serem kozim. Dodajemy pokrojone w cząstki jaja.
  3. Upieczone korzenie botwinki chwilę studzimy i dorzucamy do makaronu. Sałatkę doprawiamy solą, pieprzem i suszonym estragonem. Dekorujemy podsmażonymi liśćmi botwinki z czosnkiem.

Podobne przepisy

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kokardki z nowalijkami

Łatwy Do 40 min
Kokardki z nowalijkami

Kurczak w szynce

Średni Do 1 godz
Kurczak w szynce

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!