Kofta z indyka

formularz
Kofta z indyka

0

0 / 0

Kofta z indyka to nieco urozmaicone klopsiki - pieczone w piekarniku z dodatkiem aromatycznych przypraw. Kofty podajemy z sosem jogurtowym i ogórkami.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g mięso mielone z indyka

1 szt. cebula

0.25 łyżecz. czosnek granulowany

0.50 łyżecz. ostra papryka w proszku

1 łyżecz. mielony kumin

1 łyżecz. kolendra mielona

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

200 g jogurt grecki

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka szczypiorek

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

2

Cebulę drobno siekamy i mieszamy z resztą składników na kofty.

3

Formujemy podłużne kotlety i nadziewamy je na patyczki do szaszłyków.

4

Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut.

5

Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i szczypiorkiem.

6

Gotowe kofty podajemy z jogurtem i ogórkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

239

kcal

Białka

35

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły