Kofta z indyka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Kofta z indyka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10279-1702058186583.jpeg&w=3840&q=75)
Kofta z indyka to nieco urozmaicone klopsiki - pieczone w piekarniku z dodatkiem aromatycznych przypraw. Kofty podajemy z sosem jogurtowym i ogórkami.
0
0 / 0
Kofta z indyka to nieco urozmaicone klopsiki - pieczone w piekarniku z dodatkiem aromatycznych przypraw. Kofty podajemy z sosem jogurtowym i ogórkami.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g mięso mielone z indyka
1 szt. cebula
0.25 łyżecz. czosnek granulowany
0.50 łyżecz. ostra papryka w proszku
1 łyżecz. mielony kumin
1 łyżecz. kolendra mielona
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
200 g jogurt grecki
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka szczypiorek
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Cebulę drobno siekamy i mieszamy z resztą składników na kofty.
Formujemy podłużne kotlety i nadziewamy je na patyczki do szaszłyków.
Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut.
Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny i szczypiorkiem.
Gotowe kofty podajemy z jogurtem i ogórkami.