Kociołek warzywny
maspexdigital
Pyszne danie, które możesz wykonać w jednym garnku? Dlaczego nie? Wypróbuj nasz przepis na kociołek warzywny! Wystarczy pokrojoną cebulę zeszklić w garnku, potem dodać marchewkę oraz seler i przesmażyć. Następnie dodawać w kilkuminutowych odstępach po kolei paprykę, fasolkę, pieczarki, czosnek, cukinię i makaron, po czym wlać gorąca wodę. Po 15 minutach duszenia dodać przyprawy oraz koncentrat pomidorowy Łowicz 30% i gotować jeszcze kilka minut. Kociołek warzywny według naszego przepisu jest już gotowy!
0
2.6 / 11
Pyszne danie, które możesz wykonać w jednym garnku? Dlaczego nie? Wypróbuj nasz przepis na kociołek warzywny! Wystarczy pokrojoną cebulę zeszklić w garnku, potem dodać marchewkę oraz seler i przesmażyć. Następnie dodawać w kilkuminutowych odstępach po kolei paprykę, fasolkę, pieczarki, czosnek, cukinię i makaron, po czym wlać gorąca wodę. Po 15 minutach duszenia dodać przyprawy oraz koncentrat pomidorowy Łowicz 30% i gotować jeszcze kilka minut. Kociołek warzywny według naszego przepisu jest już gotowy!
21
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. saszetka koncentratu pomidorowego łowicz 30%
400 g makaron lubella pióra
2 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
2 szt. marchew
0.50 szt. seler
2 szt. cukinia
450 g fasolka szparagowa zielona
250 g pieczarki
2 szt. cebula
2 szt. liść laurowy
5 szt. ziarno ziela angielskiego
5 szt. ziarno pieprzu
1 łyżka słodka papryka mielona
0.50 łyżeczka chili
1 łyżka suszona bazylia
1 łyżka majeranek
1 łyżka sól
3 łyżka olej słonecznikowy
600 gorąca woda
1 szt. natka pietruszki
Przygotowanie
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Wszystkie warzywa umyj. Papryki pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paseczki, cukinie w ćwierć plasterki.
Marchewkę i seler obierz i pokrój w cienkie słupki (jak włoszczyznę). Fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki, a pieczarki w pół plasterki.
W dużym garnku rozgrzej olej i zeszklij cebulę, następnie wrzuć marchewkę z selerem i przesmażaj przez około 2-3 minuty.
Dodaj paprykę, po 2-3 minutach fasolkę, pieczarki oraz czosnek, razem duś pod przykryciem około 3-5 minut.
Do garnka dodaj cukinię, makaron i wlej gorącą wodę. Przemieszaj, przykryj garnek i duś na wolnym ogniu około 15 minut.
W moździerzu rozetrzyj wszystkie przyprawy na proszek i wraz z koncentratem pomidorowym Łowicz 30 % dodaj do dania.
Całość dokładnie wymieszaj i duś jeszcze przez 5 minut, po czym wyłącz.
Na talerzach podawaj z natką pietruszki.