Knedle ze śliwkami
m7
Knedle to idealny, letni obiad. Pyszne, miękkie i aromatyczne knedle przygotujesz łatwo i szybko.
0
0 / 0
Knedle to idealny, letni obiad. Pyszne, miękkie i aromatyczne knedle przygotujesz łatwo i szybko.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
60 dek. ziemniaki
50 dek. ser biały
60 dek. śliwki
Przygotowanie
1
Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę, wyrabiamy z serem, mąką i jajkami. W małe placki zawijamy połowę śliwk,i w którą wsypujemy cukier i odrobinę cukru waniliowego. Formujemy kulkę.
2
Knedle gotujemy w posolonym wrzątku około 10-15 minut. Podajemy ze śmietaną ubitą z cukrem.