0

Składniki

2 Szklanki
mąka
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
60 Dekagramów
ziemniaki
50 Dekagramów
ser biały
60 Dekagramów
śliwki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę, wyrabiamy z serem, mąką i jajkami. W małe placki zawijamy połowę śliwki w którą wsypujemy cukier i odrobinę cukru waniliowego. Formujemy kulkę.
  2. Knedle gotujemy w posolonym wrzątku około 10-15 minut. Podajemy ze śmietaną ubitą z cukrem.

Opis

letni obiad

Podobne przepisy

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Kartoflak z boczkiem

Łatwy Do 1 godz
Kartoflak z boczkiem

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!