0

Składniki

2 Szklanki
mąka
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
60 Dekagramów
ziemniaki
50 Dekagramów
ser biały
60 Dekagramów
śliwki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę, wyrabiamy z serem, mąką i jajkami. W małe placki zawijamy połowę śliwki w którą wsypujemy cukier i odrobinę cukru waniliowego. Formujemy kulkę.
  2. Knedle gotujemy w posolonym wrzątku około 10-15 minut. Podajemy ze śmietaną ubitą z cukrem.

Opis

letni obiad

Podobne przepisy

Kartoflak z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kartoflak z boczkiem

Kluski śląskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski śląskie

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Pure ziemniaczane z jogurtem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Pure ziemniaczane z jogurtem

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!