Knedle ze śliwkami

m7
Knedle ze śliwkami

0

0 / 0

Knedle to idealny, letni obiad. Pyszne, miękkie i aromatyczne knedle przygotujesz łatwo i szybko.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

60 dag. ziemniaki

50 dag. ser biały

60 dag. śliwki

Przygotowanie


1

Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę, wyrabiamy z serem, mąką i jajkami. W małe placki zawijamy połowę śliwk,i w którą wsypujemy cukier i odrobinę cukru waniliowego. Formujemy kulkę.

2

Knedle gotujemy w posolonym wrzątku około 10-15 minut. Podajemy ze śmietaną ubitą z cukrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

262

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły