Knedle ze śliwkami

m7
Knedle ze śliwkami

0

0 / 0

Knedle to idealny, letni obiad. Pyszne, miękkie i aromatyczne knedle przygotujesz łatwo i szybko.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

60 dek. ziemniaki

50 dek. ser biały

60 dek. śliwki

Przygotowanie


1

Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę, wyrabiamy z serem, mąką i jajkami. W małe placki zawijamy połowę śliwk,i w którą wsypujemy cukier i odrobinę cukru waniliowego. Formujemy kulkę.

2

Knedle gotujemy w posolonym wrzątku około 10-15 minut. Podajemy ze śmietaną ubitą z cukrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły