Knedle ze śliwkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Knedle ze śliwkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F991-1702057534535.jpeg&w=3840&q=75)
Knedle to idealny, letni obiad. Pyszne, miękkie i aromatyczne knedle przygotujesz łatwo i szybko.
0
0 / 0
Knedle to idealny, letni obiad. Pyszne, miękkie i aromatyczne knedle przygotujesz łatwo i szybko.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
60 dag. ziemniaki
50 dag. ser biały
60 dag. śliwki
Przygotowanie
1
Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę, wyrabiamy z serem, mąką i jajkami. W małe placki zawijamy połowę śliwk,i w którą wsypujemy cukier i odrobinę cukru waniliowego. Formujemy kulkę.
2
Knedle gotujemy w posolonym wrzątku około 10-15 minut. Podajemy ze śmietaną ubitą z cukrem.