Knedle ze śliwkami
m7
Knedle to idealny, letni obiad. Pyszne, miękkie i aromatyczne knedle przygotujesz łatwo i szybko.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
262
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Knedle to idealny, letni obiad. Pyszne, miękkie i aromatyczne knedle przygotujesz łatwo i szybko.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
60 dag. ziemniaki
50 dag. ser biały
60 dag. śliwki
Przygotowanie
Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę, wyrabiamy z serem, mąką i jajkami. W małe placki zawijamy połowę śliwk,i w którą wsypujemy cukier i odrobinę cukru waniliowego. Formujemy kulkę.
Knedle gotujemy w posolonym wrzątku około 10-15 minut. Podajemy ze śmietaną ubitą z cukrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
262
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.