Knedle z śliwkami i sosem

m7
Knedle z śliwkami i sosem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Knedle palce lizać.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


22 porcje

Składniki

0.50 kg twaróg półtłusty

0.50 kg ziemniaki ugotowane

0.60 kg śliwki

0.50 kg cukier

2 szczyp. cynamon

2 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


Twaróg i ziemniaki zmielić przez maszynkę.

Dodać resztę składników i wyrobić ciasto.

Rwać po kawałku rozpłaszczyć i nadziewać 2-3 kawałkami śliwek( z których robimy sos).

Dokładnie zlepić.

Gotować około 10 min od wypłynięcia.

Sos śliwkowy;śliwki pokroić w kostkę i na patelni podgrzewamy razem z cukrem i cynamonem do miękkości.

Odłożyć śliwki do nadzienia a resztę zmiksować.

Wyłożyć knedle na talerz i polać sosem śliwkowym

Wartości odżywcze na porcję


Energia

210

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły