Knedle z śliwkami i sosem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Knedle z śliwkami i sosem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977251502.jpeg&w=3840&q=75)
Knedle palce lizać.
1
0 / 0
Knedle palce lizać.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
22 porcje
Składniki
0.50 kg twaróg półtłusty
0.50 kg ziemniaki ugotowane
0.60 kg śliwki
0.50 kg cukier
2 szczyp. cynamon
2 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka ziemniaczana
Przygotowanie
1
Twaróg i ziemniaki zmielić przez maszynkę.
2
Dodać resztę składników i wyrobić ciasto.
3
Rwać po kawałku rozpłaszczyć i nadziewać 2-3 kawałkami śliwek( z których robimy sos).
4
Dokładnie zlepić.
5
Gotować około 10 min od wypłynięcia.
6
Sos śliwkowy;śliwki pokroić w kostkę i na patelni podgrzewamy razem z cukrem i cynamonem do miękkości.
7
Odłożyć śliwki do nadzienia a resztę zmiksować.
8
Wyłożyć knedle na talerz i polać sosem śliwkowym