0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
cukier
50 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
40 Dekagramów
Owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrane ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, sól, cukier i jajka.
  2. Składniki dokładnie wymieszać i połączyć ze sobą formując wałek.
  3. Nożem odkroić niewielkie kawałki ciasta, formować na dłoni placuszki, w środek wkładać owoce np.truskawki. brzegi zlepić jak na pierogi i dłońmi formować kulki.
  4. Knedle wkładać partiami do osolonej wrzącej wody i gotować przez 3 - 4 minuty.
  5. Podawać ze słodką śmietaną.(lub wiejską podsmażaną śmietaną).

Opis

Knedle ze smażoną śmietanką po prostu kocham

Podobne przepisy

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!