0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
cukier
50 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
40 Dekagramów
Owoce
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Obrane ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, sól, cukier i jajka.
  2. Składniki dokładnie wymieszać i połączyć ze sobą formując wałek.
  3. Nożem odkroić niewielkie kawałki ciasta, formować na dłoni placuszki, w środek wkładać owoce np.truskawki. brzegi zlepić jak na pierogi i dłońmi formować kulki.
  4. Knedle wkładać partiami do osolonej wrzącej wody i gotować przez 3 - 4 minuty.
  5. Podawać ze słodką śmietaną.(lub wiejską podsmażaną śmietaną).

Opis

Knedle ze smażoną śmietanką po prostu kocham

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!