0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
cukier
50 Dekagramów
ziemniaki ugotowane
30 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
40 Dekagramów
Owoce
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrane ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, sól, cukier i jajka.
  2. Składniki dokładnie wymieszać i połączyć ze sobą formując wałek.
  3. Nożem odkroić niewielkie kawałki ciasta, formować na dłoni placuszki, w środek wkładać owoce np.truskawki. brzegi zlepić jak na pierogi i dłońmi formować kulki.
  4. Knedle wkładać partiami do osolonej wrzącej wody i gotować przez 3 - 4 minuty.
  5. Podawać ze słodką śmietaną.(lub wiejską podsmażaną śmietaną).

Opis

Knedle ze smażoną śmietanką po prostu kocham

Podobne przepisy

Racuchy.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Racuchy.

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Indyjskie Bhaji

Przepis
Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Kopytka w sosie pomidorowym z cheddarem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pomidorowym z cheddarem

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!