Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Knedle z mięsem to propozycja na pyszny i pożywny obiad. Do tego przepisu można wykorzystać ziemniaki z dnia poprzedniego - nic się nie zmarnuje.
ciasto: |
|||
1 | Kilogram |
ziemniaki
|
|
400 | Gramów |
mąka pszenna
|
|
200 | Gramów |
twaróg
|
|
nadzienie: |
|||
300 | Gramów | ||
1 | Łyżka |
olej
|
|
1 | Sztuka | ||
0.5 | Łyżeczki |
suszony majeranek
|
|
1 | Łyżeczka |
Papryka słodka mielona
|
|
2 | Szczypty |
sól
|
|
2 | Szczypty |
pieprz
|
|
dodatkowo: |
|||
2 | Łyżki |
olej
|
|
3 | Sztuki |
Cebulka dymka
|
|
1 | Słoik | ||
![]() |
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |