Kminkowa zupa na wodzie z ogórków
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kminkowa zupa na wodzie z ogórków](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976459226.jpeg&w=3840&q=75)
Aromatyczna zupa na zimowy obiad.
0
0 / 0
Aromatyczna zupa na zimowy obiad.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
100 śmietana 12%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżecz. mąka pszenna tortowa
0.75 l wywar z kości
150 g ryż biały
1 szt. marchew
4 łyżka kminek
0.50 l ogórki kiszone krakus
Przygotowanie
1
Połączyć wywar z wodą z ogórków, wsypać kminek i gotować 10 minut.
2
Następnie dorzucić marchewkę pokrojoną w małe talarki oraz ryż i gotować ok. 20 minut. Zabielić mąką rozrobioną ze śmietaną (śmietanę odrobinę posolić) i gotować około 3 do 5 minut od chwili zagotowania, dosolić i popieprzyć do smaku.