Kminkowa zupa na wodzie z ogórków

m7
Kminkowa zupa na wodzie z ogórków

0

0 / 0

Aromatyczna zupa na zimowy obiad.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 śmietana 12%

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 łyżeczka mąka pszenna tortowa

0.75 l wywar z kości

150 g ryż biały

1 szt. marchew

4 łyżka kminek

0.50 l ogórki kiszone krakus

Przygotowanie


1

Połączyć wywar z wodą z ogórków, wsypać kminek i gotować 10 minut.

2

Następnie dorzucić marchewkę pokrojoną w małe talarki oraz ryż i gotować ok. 20 minut. Zabielić mąką rozrobioną ze śmietaną (śmietanę odrobinę posolić) i gotować około 3 do 5 minut od chwili zagotowania, dosolić i popieprzyć do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły