Kluski z makiem

kontakt_1
Kluski z makiem

0

5 / 1

Wyrazisty smak wiśni i słodkie jabłko zawarte w napoju Tymbark z klasycznym daniem z makiem stanowią zestaw idealny. Ożywczy smak napoju Tymbark tylko podkreśli słodki smak tradycyjnych klusek z makiem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella łazanki

200 g mak mielony

3 łyżka miód

1 szkl. bakalie

1 szt. skórka z pomarańczy

1 pęcz. świeża mięta

1 l napój tymbark jabłko wiśnia

Przygotowanie


1

Mak zalej wodą do jego pokrycia. Gotuj przez 20 minut. Odsącz na sitku, kiedy wystygnie dwukrotnie zmiel.

2

Posiekaj bakalie i dodaj razem z miodem do maku. Dokładnie wymieszaj. Makaron połącz z masa makową. Podawaj z startą skórką pomarańczowa i listkiem świeżej mięty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły