Kluski z makiem

kontakt_1

Wyrazisty smak wiśni i słodkie jabłko zawarte w napoju Tymbark z klasycznym daniem z makiem stanowią zestaw idealny. Ożywczy smak napoju Tymbark tylko podkreśli słodki smak tradycyjnych klusek z makiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1293
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
197
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Wyrazisty smak wiśni i słodkie jabłko zawarte w napoju Tymbark z klasycznym daniem z makiem stanowią zestaw idealny. Ożywczy smak napoju Tymbark tylko podkreśli słodki smak tradycyjnych klusek z makiem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella łazanki
200 g mak mielony
3 łyżka miód
1 szkl. bakalie
1 szt. skórka z pomarańczy
1 pęcz. świeża mięta
1 l napój tymbark jabłko wiśnia
Przygotowanie
Mak zalej wodą do jego pokrycia. Gotuj przez 20 minut. Odsącz na sitku, kiedy wystygnie dwukrotnie zmiel.
Posiekaj bakalie i dodaj razem z miodem do maku. Dokładnie wymieszaj. Makaron połącz z masa makową. Podawaj z startą skórką pomarańczowa i listkiem świeżej mięty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1293
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
197
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.