Kluski z makiem.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kluski z makiem.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1616-1702057591055.jpeg&w=3840&q=75)
Idealne na Wigilię.
1
0 / 0
Idealne na Wigilię.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szt. jajko
2 łyżka masło
3 łyżka cukier
10 dag. mak
Przygotowanie
1
Na stolnicę wsypujemy 3 szklanki mąki tortowej. Wbijamy 1 duże jajko kurze. Zagniatamy dość twarde ciasto. Rozwałkowujemy. Kroimy w plastry i kroimy w grube paseczki.
2
Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Przelewamy je ciepłą wodą. Mieszamy w garnku z makiem, dwoma łyżkami masła oraz trzema łyżkami cukru.