Kluski z boczkiem i śmietaną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kluski z boczkiem i śmietaną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977609022.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny włoski przepis lekko uproszczony. Mimo dziwnych połączeń smakuje wyśmienicie. świetnie sprawdza sie na wyjazdach jak widać na zdjęciu.
1
0 / 0
Pyszny włoski przepis lekko uproszczony. Mimo dziwnych połączeń smakuje wyśmienicie. świetnie sprawdza sie na wyjazdach jak widać na zdjęciu.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg boczek
1 szt. jajko
1 szt. śmietana 12%
1 szt. śmietana 18%
1 szt. nać pietruszki
1 szt. kluski
1 łyżka masło
30 dag. ser żółty
Przygotowanie
Pokroić boczek na kostkę i podsmażyć na maśle
Ugotować kluski (odlać kluski nie odcedzać - zostawić w garnku)
Wymieszać w osobnej misce : śmietanę 12%, śmietanę 18%
Wbić jajko
Zetrzeć ser i dodać pęczek pietruszki.
Do gorących klusek dodać podsmażony boczek a następnie zawartość miski. Dobrze wymieszać.