Kluski z boczkiem i śmietaną
m7
1
0 / 0
Pyszny włoski przepis lekko uproszczony. Mimo dziwnych połączeń smakuje wyśmienicie. świetnie sprawdza sie na wyjazdach jak widać na zdjęciu.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg boczek
1 szt. jajko
1 szt. śmietana 12%
1 szt. śmietana 18%
1 szt. nać pietruszki
1 szt. kluski
1 łyżka masło
30 dek. ser żółty
Przygotowanie
1
Pokroić boczek na kostkę i podsmażyć na maśle
2
Ugotować kluski (odlać kluski nie odcedzać - zostawić w garnku)
3
Wymieszać w osobnej misce : śmietanę 12%, śmietanę 18%
4
Wbić jajko
5
Zetrzeć ser i dodać pęczek pietruszki.
6
Do gorących klusek dodać podsmażony boczek a następnie zawartość miski. Dobrze wymieszać.