Kluski z boczkiem i śmietaną

m7
Kluski z boczkiem i śmietaną

1

0 / 0

Pyszny włoski przepis lekko uproszczony. Mimo dziwnych połączeń smakuje wyśmienicie. świetnie sprawdza sie na wyjazdach jak widać na zdjęciu.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg boczek

1 szt. jajko

1 szt. śmietana 12%

1 szt. śmietana 18%

1 szt. nać pietruszki

1 szt. kluski

1 łyżka masło

30 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Pokroić boczek na kostkę i podsmażyć na maśle

2

Ugotować kluski (odlać kluski nie odcedzać - zostawić w garnku)

3

Wymieszać w osobnej misce : śmietanę 12%, śmietanę 18%

4

Wbić jajko

5

Zetrzeć ser i dodać pęczek pietruszki.

6

Do gorących klusek dodać podsmażony boczek a następnie zawartość miski. Dobrze wymieszać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1290

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

121

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły