Kluski z boczkiem i śmietaną
m7
Pyszny włoski przepis lekko uproszczony. Mimo dziwnych połączeń smakuje wyśmienicie. świetnie sprawdza sie na wyjazdach jak widać na zdjęciu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1290
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
121
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszny włoski przepis lekko uproszczony. Mimo dziwnych połączeń smakuje wyśmienicie. świetnie sprawdza sie na wyjazdach jak widać na zdjęciu.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg boczek
1 szt. jajko
1 szt. śmietana 12%
1 szt. śmietana 18%
1 szt. nać pietruszki
1 szt. kluski
1 łyżka masło
30 dag. ser żółty
Przygotowanie
Pokroić boczek na kostkę i podsmażyć na maśle
Ugotować kluski (odlać kluski nie odcedzać - zostawić w garnku)
Wymieszać w osobnej misce : śmietanę 12%, śmietanę 18%
Wbić jajko
Zetrzeć ser i dodać pęczek pietruszki.
Do gorących klusek dodać podsmażony boczek a następnie zawartość miski. Dobrze wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1290
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
121
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.