Kluski twarogowe

m7
Kluski twarogowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne kluseczki dobre na każdą porę dnia i roku. Z roztopionym masłem i cynamonem to danie, które błyskawicznie znika z talerzy.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.30 kostka masło

1 szt. skórka z cytryny

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. żółtko jaja kurzego

4 łyżka cukier puder

60 dag. ser biały

0.50 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


5 łyżek masła utrzeć z cukrem pudrem.

Dodać jajka, twaróg, 2 żółtka oraz skórkę.

Wsypać szczyptę soli oraz cukier waniliowy.

Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić na godzinkę.

Z przygotowanego ciasta uformować małe kluseczki.

Gotować je ok. 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

818

kcal

Białka

62

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły