Kluski twarogowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kluski twarogowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974879996.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne kluseczki dobre na każdą porę dnia i roku. Z roztopionym masłem i cynamonem to danie, które błyskawicznie znika z talerzy.
0
0 / 0
Pyszne kluseczki dobre na każdą porę dnia i roku. Z roztopionym masłem i cynamonem to danie, które błyskawicznie znika z talerzy.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
0.30 kostka masło
1 szt. skórka z cytryny
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. żółtko jaja kurzego
4 łyżka cukier puder
60 dag. ser biały
0.50 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
1
5 łyżek masła utrzeć z cukrem pudrem.
2
Dodać jajka, twaróg, 2 żółtka oraz skórkę.
3
Wsypać szczyptę soli oraz cukier waniliowy.
4
Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić na godzinkę.
5
Z przygotowanego ciasta uformować małe kluseczki.
6
Gotować je ok. 10 minut.