Kluski twarogowe

m7
Kluski twarogowe

0

0 / 0

Pyszne kluseczki dobre na każdą porę dnia i roku. Z roztopionym masłem i cynamonem to danie, które błyskawicznie znika z talerzy.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.30 kost. masło

1 szt. skórka z cytryny

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. żółtko jaja kurzego

4 łyżka cukier puder

60 dek. ser biały

0.50 szt. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

5 łyżek masła utrzeć z cukrem pudrem.

2

Dodać jajka, twaróg, 2 żółtka oraz skórkę.

3

Wsypać szczyptę soli oraz cukier waniliowy.

4

Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić na godzinkę.

5

Z przygotowanego ciasta uformować małe kluseczki.

6

Gotować je ok. 10 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły