Kluski twarogowe
m7
Pyszne kluseczki dobre na każdą porę dnia i roku. Z roztopionym masłem i cynamonem to danie, które błyskawicznie znika z talerzy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
818
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne kluseczki dobre na każdą porę dnia i roku. Z roztopionym masłem i cynamonem to danie, które błyskawicznie znika z talerzy.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.30 kostka masło
1 szt. skórka z cytryny
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. żółtko jaja kurzego
4 łyżka cukier puder
60 dag. ser biały
0.50 szt. cukier waniliowy
Przygotowanie
5 łyżek masła utrzeć z cukrem pudrem.
Dodać jajka, twaróg, 2 żółtka oraz skórkę.
Wsypać szczyptę soli oraz cukier waniliowy.
Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić na godzinkę.
Z przygotowanego ciasta uformować małe kluseczki.
Gotować je ok. 10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
818
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.