Example thumb
0

Składniki

1.02 Kilograma
ziemniaki
1.02 Kilograma
Wieprzowina chuda
3 Szczypty
pieprz
1.02 Łyżeczki
zioła
1.02 Sztuki
jaja kurze całe
2.04 Sztuki
cebula
1.02 Sztuki
kostka rosołowa
0.54 Łyżki
sól
2.04 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1.02 Łyżki
olej słonecznikowy
30 Dekagramów
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki należy obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie. Ziemniaki po wystudzeniu przepuścić przez praskę.
  2. Następnie dodać do nich mąkę i jajko, wyrobić masę na kluski. Z masy odrywać kulki, spłaszczać je i robić nich wgłębienie palcem.
  3. Tak przygotowane kluski gotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
  4. Mięso pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Mięso ugotować do miękkości, cebulę podsmażyć na oleju.
  5. Dodać ją do mięsa wraz z kostką bulionową. Całość pogotować przez kilka minut, tuż przed końcem gotowania zagęścić zawiesiną z mąki, dodać zioła.
  6. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Smaczny obiad dla całej rodziny.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!