Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
1 Kilogram
Wieprzowina chuda
3 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
zioła
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
kostka rosołowa
5 Łyżek
sól
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
olej słonecznikowy
30 Dekagramów
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki należy obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie. Ziemniaki po wystudzeniu przepuścić przez praskę.
  2. Następnie dodać do nich mąkę i jajko, wyrobić masę na kluski. Z masy odrywać kulki, spłaszczać je i robić nich wgłębienie palcem.
  3. Tak przygotowane kluski gotować w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty.
  4. Mięso pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Mięso ugotować do miękkości, cebulę podsmażyć na oleju.
  5. Dodać ją do mięsa wraz z kostką bulionową. Całość pogotować przez kilka minut, tuż przed końcem gotowania zagęścić zawiesiną z mąki, dodać zioła.
  6. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis

Smaczny obiad dla całej rodziny.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!