Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Kluski śląskie to tradycyjne polskie kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Dodaj mu trochę oryginalności. Czerwona kapusta, cebula i boczek będą idealnie komponować się z ziemniakami.
kluski: |
|||
150 | Gramów |
Skrobia ziemniaczana
|
|
500 | Gramów |
ziemniaki ugotowane
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
okrasa: |
|||
250 | Gramów |
Słonina
|
|
1 | Sztuka | ||
modro kapusta: |
|||
500 | Gramów |
Czerwona kapusta
|
|
1 | Sztuka | ||
2 | Łyżki |
olej
|
|
200 | Gramów |
boczek wędzony
|
|
150 | Gramów |
jabłko
|
|
150 | Mililitrów |
woda
|
|
2 | Łyżki |
cukier
|
|
4 | Sztuki |
ziele angielskie
|
|
2 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
1 | Łyżka |
sól
|
|
0.5 | Łyżki |
pieprz
|
|
25 | Mililitrów |
sok z cytryny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |