Kluski śląskie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kluski śląskie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975088696.jpeg&w=3840&q=75)
Potrawa bardzo stara ale bardzo dobra.Znana ale kazdy ma inny na nia przepis.
0
0 / 0
Potrawa bardzo stara ale bardzo dobra.Znana ale kazdy ma inny na nia przepis.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
5 kg ziemniaki
1.50 kg mąka ziemniaczana
0.50 łyżecz. sól
1 szt. boczek
Przygotowanie
1
Ziemniaki obraćugotować,zemleć.
2
Dodać mąkę i sól do smaku.
3
Zagnieść ciasto.
4
Uformować dłońmi kulki i palcami wycisnąć w środku wgłębienia.
5
Gotować w osolonej wodzie wrzącej.Kiedy kluski wypłyną na wierch wyjmować je łyżką.Polać tłuszczem i skwarkami z boczku.