1

Składniki

0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
masło extra
3 Łyżki
cukier
3 Łyżki
cukier
5 Dekagramów
drożdże
25 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Podgrzać mleko dodać drożdże, łyżeczkę cukru i mąki i odstawić do wyrośnięcia.
  2. Do miski dajemy pozostałe produkty sypkie i mieszamy.
  3. Później dodać roztopioną margarynę, jajka i,wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto.
  4. Ma odchodzić od brzegów.
  5. Przykryć i zostawić do podwojenia objętości.
  6. Formujemy kulki, do każdej kluski dajemy łyżkę twarogu ,dobrze zaklejamy.
  7. Układamy na stolnicy i pozostawiamy do kolejnego wyrośnięcia. Gotujemy na parze około 10-15 min.
  8. Nadzienie Widelcem rozgnieść twaróg dodać resztę składników i wymieszać.

Opis

Kluski z twarogiem często goszczą na moim stole.Bardzo lubimy.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!