Kluski leniwe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Kluski leniwe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3352-1702057681314.jpeg&w=3840&q=75)
Lekkość i słodki smak nowej odsłony tradycyjnych klusek leniwych na pewno podkreśli napój Tymbark o smaku pomarańczy i brzoskwiń.
2
0 / 0
Lekkość i słodki smak nowej odsłony tradycyjnych klusek leniwych na pewno podkreśli napój Tymbark o smaku pomarańczy i brzoskwiń.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g ser biały tłusty
125 dag. mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. jajko
100 g masło
3 łyżka bułka tarta
1 szczyp. sól
100 g sezonowe owoce
0.50 szkl. orzechy włoskie
1 pęcz. mięta
2 l tymbark pomarańcza brzoskwinia
Przygotowanie
Połącz wszystkie składniki i wyrób z nich masę. Podziel na mniejsze kawałki, każdy zroluj, pokrój na małe kluski.
Na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą. Jak się lekko zrumieni dodaj kluski i obtocz w bułce. Wyłóż na talerz, posyp owocami i posiekanymi orzechami.
Udekoruj świeżą miętą.