Kluski leniwe

kontakt_1
Kluski leniwe

2

0 / 0

Lekkość i słodki smak nowej odsłony tradycyjnych klusek leniwych na pewno podkreśli napój Tymbark o smaku pomarańczy i brzoskwiń.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g ser biały tłusty

125 dag. mąka pszenna tortowa lubella

1 szt. jajko

100 g masło

3 łyżka bułka tarta

1 szczyp. sól

100 g sezonowe owoce

0.50 szkl. orzechy włoskie

1 pęcz. mięta

2 l tymbark pomarańcza brzoskwinia

Przygotowanie


1

Połącz wszystkie składniki i wyrób z nich masę. Podziel na mniejsze kawałki, każdy zroluj, pokrój na małe kluski.

2

Na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą. Jak się lekko zrumieni dodaj kluski i obtocz w bułce. Wyłóż na talerz, posyp owocami i posiekanymi orzechami.

3

Udekoruj świeżą miętą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3270

kcal

Białka

95

gram

Węglowodany

532

gram

Tłuszcze

79

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły