0

Składniki

125 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
250 Gramów
Ser biały tłusty
1 Sztuka
jajko
100 Gramów
masło
3 Łyżki
bułka tarta
1 Szczypta
sól
100 Gramów
sezonowe owoce
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
1 Pęczek
mięta

Dodatki

2 Litry
ingridient
Tymbark Pomarańcza Brzoskwinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Połącz wszystkie składniki i wyrób z nich masę. Podziel na mniejsze kawałki, każdy zroluj, pokrój na małe kluski. Gotuj w osolonej wodzie przez ok. 2 minuty, aż do wypłynięcia na powierzchnię.
  2. Na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą. Jak się lekko zrumieni dodaj kluski i obtocz w bułce. Wyłóż na talerz, posyp owocami i posiekanymi orzechami. Udekoruj świeżą miętą.

Opis

Lekkość i słodki smak nowej odsłony tradycyjnych klusek leniwych na pewno podkreśli napój Tymbark o smaku pomarańczy i brzoskwiń.

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Wieprzowina ze śliwkami

Średni Do 3 godz
Wieprzowina ze śliwkami

Kura w potrawce

Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!