Kluski leniwe
kontakt_1
Lekkość i słodki smak nowej odsłony tradycyjnych klusek leniwych na pewno podkreśli napój Tymbark o smaku pomarańczy i brzoskwiń.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3270
kcal
Białka
95
gram
Węglowodany
532
gram
Tłuszcze
79
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Lekkość i słodki smak nowej odsłony tradycyjnych klusek leniwych na pewno podkreśli napój Tymbark o smaku pomarańczy i brzoskwiń.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g ser biały tłusty
125 dag. mąka pszenna tortowa lubella
1 szt. jajko
100 g masło
3 łyżka bułka tarta
1 szczyp. sól
100 g sezonowe owoce
0.50 szkl. orzechy włoskie
1 pęcz. mięta
2 l tymbark pomarańcza brzoskwinia
Przygotowanie
Połącz wszystkie składniki i wyrób z nich masę. Podziel na mniejsze kawałki, każdy zroluj, pokrój na małe kluski.
Na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą. Jak się lekko zrumieni dodaj kluski i obtocz w bułce. Wyłóż na talerz, posyp owocami i posiekanymi orzechami.
Udekoruj świeżą miętą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3270
kcal
Białka
95
gram
Węglowodany
532
gram
Tłuszcze
79
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.