2

Składniki

125 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
250 Gramów
Ser biały tłusty
1 Sztuka
jajko
100 Gramów
masło
3 Łyżki
bułka tarta
1 Szczypta
sól
100 Gramów
sezonowe owoce
0.5 Szklanki
orzechy włoskie
1 Pęczek
mięta

Dodatki

2 Litry
ingridient
Tymbark Pomarańcza Brzoskwinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Połącz wszystkie składniki i wyrób z nich masę. Podziel na mniejsze kawałki, każdy zroluj, pokrój na małe kluski.
  2. Na patelni rozpuść masło, dodaj bułkę tartą. Jak się lekko zrumieni dodaj kluski i obtocz w bułce. Wyłóż na talerz, posyp owocami i posiekanymi orzechami.
  3. Udekoruj świeżą miętą.

Opis

Lekkość i słodki smak nowej odsłony tradycyjnych klusek leniwych na pewno podkreśli napój Tymbark o smaku pomarańczy i brzoskwiń.

Podobne przepisy

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Tarta z serem i grzybami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tarta z serem i grzybami

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Pierogi wegetariańskie

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi wegetariańskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!