0

Składniki

2 Łyżeczki
sól
500 Gramów
twaróg półtłusty
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
masło
0.5 Szklanki
mąka pszenna krupczatka Lubelli
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Twaróg kruszę widelcem, mieszam z masłem i roztrzepanym jajkiem, dodaję sól, podsypując mąkę wyrabiam ciasto, które da się formować.
  2. Zagotowuję wodę w garnku z solą.
  3. Z masy serowej na podsypanym mąką blacie formuję wałek - jak na kopytka, spłaszczam i odcinam kluski.
  4. Wrzucam do gotującej się wody partiami, gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia.
  5. Wyrzucam łyżką cedzakową na talerze, polewam oliwą (masłem).

Opis

Łatwe i dobre:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!