Kluski leniwe

m7
Kluski leniwe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Łatwe i dobre:)

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 łyżecz. sól

500 g twaróg półtłusty

1 szt. jaja kurze całe

3 łyżka masło

0.50 szkl. mąka pszenna krupczatka lubelli

Przygotowanie


Twaróg kruszę widelcem, mieszam z masłem i roztrzepanym jajkiem, dodaję sól, podsypując mąkę wyrabiam ciasto, które da się formować.

Zagotowuję wodę w garnku z solą.

Z masy serowej na podsypanym mąką blacie formuję wałek - jak na kopytka, spłaszczam i odcinam kluski.

Wrzucam do gotującej się wody partiami, gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia.

Wyrzucam łyżką cedzakową na talerze, polewam oliwą (masłem).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

429

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły