0

Składniki

3.34 Łyżeczki
sól
833.34 Grama
twaróg półtłusty
1.66 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
masło
0.84 Szklanki
mąka pszenna krupczatka Lubelli
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Twaróg kruszę widelcem, mieszam z masłem i roztrzepanym jajkiem, dodaję sól, podsypując mąkę wyrabiam ciasto, które da się formować.
  2. Zagotowuję wodę w garnku z solą.
  3. Z masy serowej na podsypanym mąką blacie formuję wałek - jak na kopytka, spłaszczam i odcinam kluski.
  4. Wrzucam do gotującej się wody partiami, gotuję 2-3 minuty od wypłynięcia.
  5. Wyrzucam łyżką cedzakową na talerze, polewam oliwą (masłem).

Opis

Łatwe i dobre:)

Podobne przepisy

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!