Kluski do gulaszu

m7
Kluski do gulaszu

0

0 / 0

pyszne kluseczki nadają się do pieczonych mięs ale także do sosów

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

4 szt. jaja kurze całe

4 łyżka mleko uht 3,2%

5 dag. masło

40 dag. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Masło utrzeć z jajkami i szczyptą soli.

2

Następnie dodać po trochę mąkę i mleko.

3

Wrzucać je do gotującego wody za pomocą łyżki.

4

Gotować ok. 2 minut od momentu wypłynięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1054

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

145

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły