3

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
2.5 Szklanki
mąka
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
bułka tarta
60 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ser rozgnieść lub przecisnąć przez praskę,dodać mąkę,jajka i zagnieść ciasto formować wałeczki jak na kopytka i kroić z ukosa kluseczki wg uznania (wielkość).
  2. Do gotującej lekko osolonej wody wrzucać kluseczki.
  3. Gotować 5-7 min od wypłynięcia, na małym ogniu.
  4. Przetopić masełko na patelni i zrumienić na nim bułkę tartą.
  5. Polać leniwe posypać cukrem.Smacznego.

Opis

Przepis pochodzi z zeszytu domowegoi,jest szybki i bardzo smaczny.Polecam

Podobne przepisy

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kluski leniwe

Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!