3

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
2.5 Szklanki
mąka
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
bułka tarta
60 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ser rozgnieść lub przecisnąć przez praskę,dodać mąkę,jajka i zagnieść ciasto formować wałeczki jak na kopytka i kroić z ukosa kluseczki wg uznania (wielkość).
  2. Do gotującej lekko osolonej wody wrzucać kluseczki.
  3. Gotować 5-7 min od wypłynięcia, na małym ogniu.
  4. Przetopić masełko na patelni i zrumienić na nim bułkę tartą.
  5. Polać leniwe posypać cukrem.Smacznego.

Opis

Przepis pochodzi z zeszytu domowegoi,jest szybki i bardzo smaczny.Polecam

Podobne przepisy

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki waniliowe ze skórką pomarańczową

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!