3

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
2.5 Szklanki
mąka
3 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
bułka tarta
60 Dekagramów
twaróg półtłusty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ser rozgnieść lub przecisnąć przez praskę,dodać mąkę,jajka i zagnieść ciasto formować wałeczki jak na kopytka i kroić z ukosa kluseczki wg uznania (wielkość).
  2. Do gotującej lekko osolonej wody wrzucać kluseczki.
  3. Gotować 5-7 min od wypłynięcia, na małym ogniu.
  4. Przetopić masełko na patelni i zrumienić na nim bułkę tartą.
  5. Polać leniwe posypać cukrem.Smacznego.

Opis

Przepis pochodzi z zeszytu domowegoi,jest szybki i bardzo smaczny.Polecam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!