0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
80 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
1 Szklanka
kasza manna
1 Szklanka
olej
0.5 Szklanki
śmietana
3 Szklanki
woda
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Przyprawa do mielonego
1 Sztuka
przyprawa do gyrosa
1 Sztuka
kostka rosołowa
20 Dekagramów
kapusta pekińska
40 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. Z powstałej masy uformować kulki i usmażyć na oleju.
  2. przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. Klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.

Opis

Przepis na mielone, ale w innym wykonaniu bo z kapustą pekińską

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!