0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
80 Gramów
koncentrat pomidorowy 30%
1 Szklanka
kasza manna
1 Szklanka
olej
0.5 Szklanki
śmietana
3 Szklanki
woda
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
Przyprawa do mielonego
1 Sztuka
przyprawa do gyrosa
1 Sztuka
kostka rosołowa
20 Dekagramów
kapusta pekińska
40 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. Z powstałej masy uformować kulki i usmażyć na oleju.
  2. przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. Klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.

Opis

Przepis na mielone, ale w innym wykonaniu bo z kapustą pekińską

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!