Klopsy z kapustą pekińską
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Klopsy z kapustą pekińską](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975160872.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis na mielone, ale w innym wykonaniu bo z kapustą pekińską
0
0 / 0
Przepis na mielone, ale w innym wykonaniu bo z kapustą pekińską
17
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
80 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 szkl. kasza manna
1 szkl. olej
0.50 szkl. śmietana
3 szkl. woda
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. przyprawa do mielonego
1 szt. przyprawa do gyrosa
1 szt. kostka rosołowa
20 dag. kapusta pekińska
40 dag. mięso mielone
Przygotowanie
1
poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. Z powstałej masy uformować kulki i usmażyć na oleju.
2
przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. Klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.