Klopsy z kapustą pekińską

m7

Przepis na mielone, ale w innym wykonaniu bo z kapustą pekińską
Wartości odżywcze na porcję
Energia
911
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
70
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis na mielone, ale w innym wykonaniu bo z kapustą pekińską
17
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
80 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 szkl. kasza manna
1 szkl. olej
0.50 szkl. śmietana
3 szkl. woda
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. przyprawa do mielonego
1 szt. przyprawa do gyrosa
1 szt. kostka rosołowa
20 dag. kapusta pekińska
40 dag. mięso mielone
Przygotowanie
poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. Z powstałej masy uformować kulki i usmażyć na oleju.
przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. Klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
911
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
40
gram
Tłuszcze
70
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.