0

Składniki

2 Szklanki
bulion
1 Szklanka
śmietana 18%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
bułka
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
koper ogrodowy
50 Dekagramów
Pierś indycza bez skóry
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulkę zeszklić na maśle.
  2. Do miseczki przełożyć mięso mielone i dodać cebulę, jajko oraz odciśniętą bułkę namoczoną wcześniej w mleku.
  3. Całość doprawić do smaku i dokładnie wyrobić.
  4. Następnie zagotować bulion wraz z pieczarkami. I włożyć do niego klopsy. Gotować ok. 15 minut.
  5. ywar z gotowania klopsów wymieszać ze śmietaną, mąką i dużą ilością koperku. (uwielbiam go).
  6. Całość podgrzać i doprawić do smaku.
  7. dodać klopsy.

Opis

pyszne klopsiki na obiad

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!