Klopski w sosie koperkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Klopski w sosie koperkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7115-1702057987090.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne klopsiki na obiad w aromatycznym sosie koperkowym. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
0
0 / 0
Pyszne klopsiki na obiad w aromatycznym sosie koperkowym. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szkl. bulion drobiowy
1 szkl. śmietana 18%
1 szt. cebula
1 szt. bułka
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka koper ogrodowy
50 dag. pierś indycza bez skóry
Przygotowanie
Cebulkę zeszklić na maśle.
Do miseczki przełożyć mięso mielone i dodać cebulę, jajko oraz odciśniętą bułkę namoczoną wcześniej w mleku.
Całość doprawić do smaku i dokładnie wyrobić.
Następnie zagotować bulion wraz z pieczarkami włożyć do niego klopsy. Gotować ok. 15 minut.
Wywar z gotowania klopsów wymieszać ze śmietaną, mąką i dużą ilością koperku.
Całość podgrzać i doprawić do smaku.
Dodać klopsy.