0

Składniki

2 Szklanki
bulion
1 Szklanka
śmietana 18%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
bułka
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
koper ogrodowy
50 Dekagramów
Pierś indycza bez skóry
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulkę zeszklić na maśle.
  2. Do miseczki przełożyć mięso mielone i dodać cebulę, jajko oraz odciśniętą bułkę namoczoną wcześniej w mleku.
  3. Całość doprawić do smaku i dokładnie wyrobić.
  4. Następnie zagotować bulion wraz z pieczarkami. I włożyć do niego klopsy. Gotować ok. 15 minut.
  5. ywar z gotowania klopsów wymieszać ze śmietaną, mąką i dużą ilością koperku. (uwielbiam go).
  6. Całość podgrzać i doprawić do smaku.
  7. dodać klopsy.

Opis

pyszne klopsiki na obiad

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!