Klopski w sosie koperkowym

m7
Klopski w sosie koperkowym

0

0 / 0

Pyszne klopsiki na obiad w aromatycznym sosie koperkowym. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szkl. bulion drobiowy

1 szkl. śmietana 18%

1 szt. cebula

1 szt. bułka

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka koper ogrodowy

50 dag. pierś indycza bez skóry

Przygotowanie


1

Cebulkę zeszklić na maśle.

2

Do miseczki przełożyć mięso mielone i dodać cebulę, jajko oraz odciśniętą bułkę namoczoną wcześniej w mleku.

3

Całość doprawić do smaku i dokładnie wyrobić.

4

Następnie zagotować bulion wraz z pieczarkami włożyć do niego klopsy. Gotować ok. 15 minut.

5

Wywar z gotowania klopsów wymieszać ze śmietaną, mąką i dużą ilością koperku.

6

Całość podgrzać i doprawić do smaku.

7

Dodać klopsy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

948

kcal

Białka

89

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły