0

Składniki

2 Szklanki
bulion
1 Szklanka
śmietana 18%
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
bułka
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
2 Łyżki
koper ogrodowy
50 Dekagramów
Pierś indycza bez skóry
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulkę zeszklić na maśle.
  2. Do miseczki przełożyć mięso mielone i dodać cebulę, jajko oraz odciśniętą bułkę namoczoną wcześniej w mleku.
  3. Całość doprawić do smaku i dokładnie wyrobić.
  4. Następnie zagotować bulion wraz z pieczarkami. I włożyć do niego klopsy. Gotować ok. 15 minut.
  5. ywar z gotowania klopsów wymieszać ze śmietaną, mąką i dużą ilością koperku. (uwielbiam go).
  6. Całość podgrzać i doprawić do smaku.
  7. dodać klopsy.

Opis

pyszne klopsiki na obiad

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!