Klopski w sosie koperkowym
m7
Pyszne klopsiki na obiad w aromatycznym sosie koperkowym. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
948
kcal
Białka
89
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne klopsiki na obiad w aromatycznym sosie koperkowym. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szkl. bulion drobiowy
1 szkl. śmietana 18%
1 szt. cebula
1 szt. bułka
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka koper ogrodowy
50 dag. pierś indycza bez skóry
Przygotowanie
Cebulkę zeszklić na maśle.
Do miseczki przełożyć mięso mielone i dodać cebulę, jajko oraz odciśniętą bułkę namoczoną wcześniej w mleku.
Całość doprawić do smaku i dokładnie wyrobić.
Następnie zagotować bulion wraz z pieczarkami włożyć do niego klopsy. Gotować ok. 15 minut.
Wywar z gotowania klopsów wymieszać ze śmietaną, mąką i dużą ilością koperku.
Całość podgrzać i doprawić do smaku.
Dodać klopsy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
948
kcal
Białka
89
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.