2

Składniki

200 Mililitrów
bulion warzywny
1 Kilogram
por
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
tymianek
4 Łyżeczki
musztarda
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Sztuki
marchew
4 Łyżki
bułka tarta
8 Łyżek
olej
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy 30%
60 Dekagramów
mięso mielone
80 Dekagramów
pomidor
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mielone zagnieść z jajkiem, tartą bułką i musztardą. Przyprawić na pikantnie solą, pieprzem i ziołami, uformować małe kulki.
  2. Rozgrzać olej, smażyć klopsiki przez 10 minut. Pory pokroić w krążki, marchewkę w zapałki - usmażyć na tłuszczu po klopsikach, dusić mieszając. Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy.
  3. Podlać rosołem, gotować 5 minut. Następnie polać rosołem, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Do sosu dodać klopsiki. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.

Opis

Przepisik łatwy i szybciutki,nawet dla początkujących kuchcików.Gorąco polecam na rodzinne obiady,romantyczne kolacje jak i szybkie przekąski w czasie dnia. smacznego

Podobne przepisy

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!