Example thumb
2

Składniki

200 Mililitrów
bulion warzywny
1 Kilogram
por
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
tymianek
4 Łyżeczki
musztarda
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Sztuki
marchew
4 Łyżki
bułka tarta
8 Łyżek
olej
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy 30%
60 Dekagramów
mięso mielone
80 Dekagramów
pomidor
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mielone zagnieść z jajkiem, tartą bułką i musztardą. Przyprawić na pikantnie solą, pieprzem i ziołami, uformować małe kulki.
  2. Rozgrzać olej, smażyć klopsiki przez 10 minut. Pory pokroić w krążki, marchewkę w zapałki - usmażyć na tłuszczu po klopsikach, dusić mieszając. Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy.
  3. Podlać rosołem, gotować 5 minut. Następnie polać rosołem, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Do sosu dodać klopsiki. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.

Opis

Przepisik łatwy i szybciutki,nawet dla początkujących kuchcików.Gorąco polecam na rodzinne obiady,romantyczne kolacje jak i szybkie przekąski w czasie dnia. smacznego

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!