Klopsiki z sosem pomidorowym

m7
Klopsiki z sosem pomidorowym

2

0 / 0

Przepisik łatwy i szybciutki,nawet dla początkujących kuchcików.Gorąco polecam na rodzinne obiady,romantyczne kolacje jak i szybkie przekąski w czasie dnia. smacznego

16

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

200 bulion warzywny

1 kg por

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. oregano

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. tymianek

4 łyżecz. musztarda

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. nać pietruszki

2 szt. marchew

4 łyżka bułka tarta

8 łyżka olej

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

60 dag. mięso mielone

80 dag. pomidor

Przygotowanie


1

Mielone zagnieść z jajkiem, tartą bułką i musztardą. Przyprawić na pikantnie solą, pieprzem i ziołami, uformować małe kulki.

2

Rozgrzać olej, smażyć klopsiki przez 10 minut. Pory pokroić w krążki, marchewkę w zapałki - usmażyć na tłuszczu po klopsikach, dusić mieszając. Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy.

3

Podlać rosołem, gotować 5 minut. Następnie polać rosołem, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Do sosu dodać klopsiki. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1228

kcal

Białka

69

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

79

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły