Klopsiki z sosem pomidorowym
m7
Przepisik łatwy i szybciutki,nawet dla początkujących kuchcików.Gorąco polecam na rodzinne obiady,romantyczne kolacje jak i szybkie przekąski w czasie dnia. smacznego
2
0 / 0
Przepisik łatwy i szybciutki,nawet dla początkujących kuchcików.Gorąco polecam na rodzinne obiady,romantyczne kolacje jak i szybkie przekąski w czasie dnia. smacznego
16
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
200 bulion warzywny
1 kg por
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. oregano
1 szcz. bazylia
1 szcz. tymianek
4 łyżeczka musztarda
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. nać pietruszki
2 szt. marchew
4 łyżka bułka tarta
8 łyżka olej
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
60 dek. mięso mielone
80 dek. pomidor
Przygotowanie
Mielone zagnieść z jajkiem, tartą bułką i musztardą. Przyprawić na pikantnie solą, pieprzem i ziołami, uformować małe kulki.
Rozgrzać olej, smażyć klopsiki przez 10 minut. Pory pokroić w krążki, marchewkę w zapałki - usmażyć na tłuszczu po klopsikach, dusić mieszając. Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy.
Podlać rosołem, gotować 5 minut. Następnie polać rosołem, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Do sosu dodać klopsiki. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.