0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Litr
bulion
600 Gramów
mięso mielone z indyka
300 Gramów
marchew
100 Gramów
śmietana 12%
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mielone z indyka, marchew startą na wiórka , jajko i pieprz oraz sól dobrze wymieszać
  2. Formować średnie kuleczki podsmażyć potem włożyć do wywaru rosołków drobiowych jak dojdą już ,wtedy zagęszczamy mąką i zabielamy śmietana

Opis

Klopsiki robić takie średnie lepiej się je

Podobne przepisy

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Muszle faszerowane mięsem mielonym

Przepis
Trudny Do 1 godz
Muszle faszerowane mięsem mielonym

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!