0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Litr
bulion
600 Gramów
Mielone mięso z indyka
300 Gramów
marchew
100 Gramów
śmietana 12%
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mielone z indyka, marchew startą na wiórka , jajko i pieprz oraz sól dobrze wymieszać
  2. Formować średnie kuleczki podsmażyć potem włożyć do wywaru rosołków drobiowych jak dojdą już ,wtedy zagęszczamy mąką i zabielamy śmietana

Opis

Klopsiki robić takie średnie lepiej się je

Podobne przepisy

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron maślany z warzywami

Łatwy Do 40 min
Makaron maślany z warzywami

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!