0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Litr
bulion
600 Gramów
Mielone mięso z indyka
300 Gramów
marchew
100 Gramów
śmietana 12%
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mielone z indyka, marchew startą na wiórka , jajko i pieprz oraz sól dobrze wymieszać
  2. Formować średnie kuleczki podsmażyć potem włożyć do wywaru rosołków drobiowych jak dojdą już ,wtedy zagęszczamy mąką i zabielamy śmietana

Opis

Klopsiki robić takie średnie lepiej się je

Podobne przepisy

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Makaron maślany z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron maślany z warzywami

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!