Klopsiki z jajek
m7
Wspaniałe danie nie tylko na obiad. Kotlety jajeczne to znakomita alternatywa dla kotletów mielonych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
341
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Wspaniałe danie nie tylko na obiad. Kotlety jajeczne to znakomita alternatywa dla kotletów mielonych.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
10 szt. jaja kurze całe
3 łyżka majonez
Przygotowanie
Jajka ugotowane pokroić w drobne kosteczkę. Wszystko wymieszać z majonezem i dodać do smaku soli i pieprzu
Z powstałej masy formować malutkie klopsiki i obtaczać je w bułce tartej.
Smażyć na patelni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
341
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.