Klopsiki z jajek

m7
Klopsiki z jajek

1

0 / 0

Wspaniałe danie nie tylko na obiad. Kotlety jajeczne to znakomita alternatywa dla kotletów mielonych.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. bułka tarta

10 szt. jaja kurze całe

3 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Jajka ugotowane pokroić w drobne kosteczkę. Wszystko wymieszać z majonezem i dodać do smaku soli i pieprzu

2

Z powstałej masy formować malutkie klopsiki i obtaczać je w bułce tartej.

3

Smażyć na patelni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

341

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły