Klopsiki wołowo -drobiowe

m7
Klopsiki wołowo -drobiowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Gdy zosataje mi mięso z rosołu wykorzystuje do zrobienia takich klopsów.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.50 kg mięso drobiowe

0.50 kg mięso mielone wołowe

2 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

2 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

1 szt. marchew

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


Mięso z kurczaka obieramy i wrzucamy do miski.

Dodajemy mięso mielone .

Dodajemy startą marchewkę ,natkę pietruszki ,jajka i bułkę tartą.

Doprawiamy do smaku

Ciasto musi odstawać od ręki

Z gotowej masy mięsnej formujemy kulki .

Odsmażamy na oleju .

Podajemy do ziemniaczków.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

820

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

79

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły