Klopsiki wołowo -drobiowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Klopsiki wołowo -drobiowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976216879.jpeg&w=3840&q=75)
Gdy zosataje mi mięso z rosołu wykorzystuje do zrobienia takich klopsów.
1
0 / 0
Gdy zosataje mi mięso z rosołu wykorzystuje do zrobienia takich klopsów.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
0.50 kg mięso drobiowe
0.50 kg mięso mielone wołowe
2 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
1 szt. marchew
2 szt. jaja kurze całe
2 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Mięso z kurczaka obieramy i wrzucamy do miski.
2
Dodajemy mięso mielone .
3
Dodajemy startą marchewkę ,natkę pietruszki ,jajka i bułkę tartą.
4
Doprawiamy do smaku
5
Ciasto musi odstawać od ręki
6
Z gotowej masy mięsnej formujemy kulki .
7
Odsmażamy na oleju .
8
Podajemy do ziemniaczków.