Klopsiki wegetariańskie

m7
Klopsiki wegetariańskie

3

0 / 0

Sposób na wykorzystanie starego chleba w duchu #zerowaste. Bezmięsne klopsiki są pyszną alternatywą do serowych, czy jaglanych klopsów.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 kost. kostka rosołowa

1 l woda

1 szt. chleb

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

W połowie szklanki gorącej wody rozpuszczamy 2 kostki rosołowe.

2

Do garnka wlewamy ok 0,75 litra wody (tyle można dać na cały bochenek chleba) i dodajemy rozpuszczone kostki rosołowe.

3

Wrzucamy do wywaru rozdrobniony chleb, uciskamy by dobrze nasiąknął a następnie wyciskamy chleb by odsączyć wywar i przekładamy do miseczki.

4

Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę, jajka, sól i pieprz do smaku i mieszamy.

5

Następnie formujemy małe klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły