Klopsiki w sosie koperkowym
m7
Klopsiki w sosie koperkowym - delikatne danie np. dla dzieci.
0
0 / 0
Klopsiki w sosie koperkowym - delikatne danie np. dla dzieci.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 śmietana 18%
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. ziele angielskie
1 łyżeczka przyprawa typu vegeta
1 łyżeczka koper ogrodowy
500 g mięso wieprzowe
100 g bułka tarta
1 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. liść laurowy
Przygotowanie
mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą.
do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegettę i zagotowujemy.
w międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut.
dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.
jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.