Klopsiki w sosie koperkowym

m7
Klopsiki w sosie koperkowym

1

0 / 0

Klopsiki w sosie koperkowym - delikatne danie np. dla dzieci.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 śmietana 18%

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. ziele angielskie

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. koper ogrodowy

500 g mięso wieprzowe

100 g bułka tarta

1 szt. cebula

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą.

2

do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegettę i zagotowujemy.

3

w międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut.

4

dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.

5

jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

362

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły