0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
ziele angielskie
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
koper ogrodowy
500 Gramów
mięso wieprzowe
100 Gramów
bułka tarta
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
liść laurowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą.
  2. do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegettę i zagotowujemy.
  3. w międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut.
  4. dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.
  5. jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.

Opis

Klopsiki w sosie koperkowym - delikatne danie np. dla dzieci.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!