Klopsiki w sosie koperkowym
m7
Klopsiki w sosie koperkowym - delikatne danie np. dla dzieci.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
362
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Klopsiki w sosie koperkowym - delikatne danie np. dla dzieci.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 śmietana 18%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. ziele angielskie
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. koper ogrodowy
500 g mięso wieprzowe
100 g bułka tarta
1 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. liść laurowy
Przygotowanie
mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą.
do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegettę i zagotowujemy.
w międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut.
dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.
jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
362
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.