Klopsiki w sosie koperkowym

m7
Klopsiki w sosie koperkowym

Średnia 0 / 0

Oceń!

Klopsiki w sosie koperkowym - delikatne danie np. dla dzieci.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 śmietana 18%

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. ziele angielskie

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. koper ogrodowy

500 g mięso wieprzowe

100 g bułka tarta

1 szt. cebula

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. liść laurowy

Przygotowanie


mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą.

do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegettę i zagotowujemy.

w międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut.

dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.

jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

362

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły