Example thumb
0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
ziele angielskie
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
koper ogrodowy
500 Gramów
mięso wieprzowe
100 Gramów
bułka tarta
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
liść laurowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą.
  2. do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegettę i zagotowujemy.
  3. w międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut.
  4. dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.
  5. jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.

Opis

Klopsiki w sosie koperkowym - delikatne danie np. dla dzieci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!