Klopsiki w sosie koperkowym

m7
Klopsiki w sosie koperkowym

0

0 / 0

Klopsiki w sosie koperkowym - delikatne danie np. dla dzieci.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 śmietana 18%

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. ziele angielskie

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 łyżeczka koper ogrodowy

500 g mięso wieprzowe

100 g bułka tarta

1 szt. cebula

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą.

2

do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegettę i zagotowujemy.

3

w międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut.

4

dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.

5

jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły