Klopsiki rybne

m7
Klopsiki rybne

0

0 / 0

Pyszne i delikatne klopsiki rybne w sosie pomidorowym są prostym sposobem na ożywienie naszej kuchni.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 mleko

1 kg dorsz świeży filety bez skóry

4 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka przyprawa maggi

100 g czerstwa bułka

200 g koncentrat pomidorowy łowicz

500 g cebula

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 łyżka olej

0.50 łyżeczka pieprz

Przygotowanie


1

Umytego fileta zmielić razem z obraną cebulą maszynką do mięsa.

2

Bułkę namoczyć w mleku, a gdy nasiąknie odcisnąć i dodać ją do masy rybnej.

3

Na koniec dodać jajka, sól i pieprz do smaku i dokładnie wszystko wymieszać.

4

Formować niewielkie kuleczki, każdą obtoczyć w mace i smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.

5

Gdy klopsiki są usmażone przełożyć je do głębokiego naczynia.

6

Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju aż będzie miękka.

7

Dodać koncentrat pomidorowy sól, pieprz i maggi do smaku oraz liście laurowe i ziele angielskie.

8

Mieszając od czasu do czasu smażyć około 3-4 minuty, podlać wodą i zagotować.

9

Powstałym sosem zalać klopsiki, można delikatnie wymieszać i przestudzić.

10

Wstawić do lodówki, podawać na zimno z pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły